این مطلب برای شما چقدر مفید بود؟
به این مطلب امتیاز دهید
★★★★★ 5/5
ضوابط طراحی کارخانه و ساخت وساز واحد صنعتی و منطقه های اقتصادی در کشور برای ایجاد توسعه ایی همسان از نظر شکل ظاهری و توجه به استانداردهای لازم برای مهم و دارای اهمیت می باشد. اولین شهرک های صنعتی در کشور بر اساس ضوابط طراحی کارخانه ساخته شده است، بنابراین قوانین و مقررات ساخت و ساز و ضوابط طراحی کارخانه قدمت و تاریخچه ایی طولانی دارند. ضوابط طراحی کارخانه و ساخت و ساز در شهرک های صنعتی مانند ضوابط دیگر معماری و شهرسازی هر چند سال یکبار توسط معاونت فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی بازنگری و تدوین می گردد و نهایتا پس از تصویب در هیات مدیره سازمان جهت بهره برداری به شرکت های استانی ارجاع داده می شود.
گروه معماری مهراز بنا با تسلط کامل به ضوابط طراحی کارخانه و ضوابط ساخت و ساز در شهرک های صنعتی و با طراحی بیش از دهها پروژه اجرایی آماده ارائه خدمات طراحی، ساخت و نظارت بر کارخانه و ابنیه های صنعتی می باشد.
برای آشنایی کامل با ضوابط طراحی کارخانه در شهرک های صنعتی تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ضابطه ساخت و ساز در قطعات: مقرراتی است که روش ساخت و ساز در واحدهای صنعتی و ساخت کارخانه را مشخص می کند. اجرای این مقررات علاوه بر یکسان کردن ظاهر بصری شهرک های صنعتی و مجموعه های صنعتی در کشور منجر به افزایش کیفیت فنی و ایمنی در ساخت و ساز ها می شود.
سطح احداث: مساحتی از زمین اختصاص یافته که بعد از در نظر گرفتن کلیه ضوابط ساخت و ساز امکان احداث بنا در آن وجود دارد.
زیر بنا: به جمع مساحت هایی که دارای سقف می باشد در همکف یا طبقات که شامل قسمت های صنعتی و سوله ها و قسمت های اداری و خدماتی و نگهبانی و تاسیسات و … می باشد.
سطح اشغال کارخانه: نسبت سطوح اشغال شده در طبقات همکف به کل مساحت زمین کارخانه که به صورت درصدی از کل بیان می شود سطح اشغال کارخانه گفته می شود.
برجلو: ضلع اصلی قطعه زمین کارخانه که در همجواری گذر و خیابان قرار دارد .
برجانبی: اضلاع دیگر زمیک کارخانه که در همجواری قطعه های دیگر قرار دارد.
بر پشت: ضلعی از قطعه زمین که در روبرو ضلع اصلی قرار دارد.
مجوز احداث بنا: جوازی است که متقاضی باید قبل از شروع هرگونه عملیات اجرایی بر اساس نقشه های تایید شده بر اساس ضوابط طراحی کارخانه، از شرکت استانی اخذ کند.
گواهی ساخت و ساز: ضلع گواهی است که بر اساس پیشرفت فیزیکی پروژه و انطباق آن با مجوز احداث بنا بوسیله شرکت استانی صادر می شود.
گواهی پایان کار: گواهی است که متقاضی پس از پس از تکمیل عملیات ساخت و ساز بر اساس ضوابط طراحی کارخانه و منطبق بر نقشه های اولیه توسط شرکت استانی صادر می شود.
برای اخذ جواز و شروع عملیات اجرایی با توجه به ضوابط طراحی کارخانه ها در شهرک های صنعتی با توجه به منطقه و مکان ساخت ساز باید در مرحله اولیه، حداقل مساحت سطح اشغال توسط متقاضی در خواست شود تا جواز ساخت و تحویل زمین توسط شرکت استانی انجام شود، جزئیات و درصدهای مربوط به هر منطقه توضیح داده می شود:
مهراز بنا فعالیت خود را در زمینه مهندسی معماری ، معماری داخلی و خدمات ساختمانی با تکیه بر مهارت های تیم خود از سال 1390 آغازنمود. خدمات اصلی مهراز بنا طراحی مجتمع های تجاری و اداری، طراحی مجموعه های صنعتی و کارخانه، دکوراسیون و طراحی داخلی منزل ، طراحی نمای ساختمان ، طراحی ویلا ، طراحی داخلی و نمای واحد های تجاری است.
تهران – نارمک – خیابان هنگام – خیابان باقری – پلاک 706 – واحد 17