طراحی و نظارت بر اجرای کارخانه خود را به ما بسپارید - مهراز بنا متخصص در طراحی و اجرای کارخانه

اداری کارخانه

طراحی اداری کارخانه نیازمند به رعایت اصول و قوانینی است که با توجه به فعالیت و هر کارکردی مشخص و معین می گردد. در نحوه سازمان دهی ساختمان اداری کارخانه باید به چند نکته توجه کرد که اهداف طراحی کارخانه و طراحی ساختمان اداری کارخانه به حساب می آید.

نکات مهم ساختمان اداری کارخانه شامل: طراحی پلان ساختمان اداری کارخانه، طراحی نمای ساختمان اداری کارخانه، مصالح نما، طراحی نور پردازی نما، ارتباطات فضایی، برنامه فیزیکی داخلی اداری کارخانه می باشد. توجه به تک تک موارد گفته شده در بالا برای دسترسی به خروجی زیبا و قابل دفاع از نظر عملکرد در طراحی ساختمان اداری کارخانه مهم و قابل توجه می باشد.

گروه معماری مهراز بنا با طراحی و نظارت بر اجرای ساختمان اداری کارخانه و شناخت نیازهای کارفرمایان محترم آماده همکاری با کارفرمایان محترم می باشد.

ضوابط طراحی کارخانه

شاید نیاز داشته باشید این مقاله را نیز بخوانید:

فضاهای تشکیل دهنده ساختمان اداری کارخانه

در طراحی ساختمان اداری کارخانه باید توجه کنید که ساختمان اداری کارخانه از فضاهای مختلف و متعددی تشکیل می شود که با توجه به کاربری ها مورد انتظار میتواند شامل تمامی بخش ها یا قسمتی از آن باشند:

  1. بخش های اداری مجزا برای یک تا چهار نفر به صورت تفکیک شده یا فضاهای کار گروهی که از تجمیع فضاهای کوچکتر تشکیل شده است. برخی فضاهای اداری می تواند ترکیبی از این دو باشد.
  2. قسمت های انبار برای بایگانی کردن پرونده ها ، طرح ها ، فیلم ها و اطلاعات و …
  3. فضاهای مشاعات که همیشه بخشی از مساحت ساختمانهای اداری را به خود اختصاص می دهند و بنابر نوع طراحی از 10 تا 20 درصد مساحت کل را شامل می شوند.
  4. فضاهای خدماتی مثل سرویسهای بهداشتی و آبدارخانه ها ، قسمت های رختکن و … که بنابر سرانه ها استاندارد و جنسیت مورد استفاده (زنانه و مردانه) باید در تمامی فضاها تقسیم شوند.
  5. امکانات مربوط به جلسات و کنفرانس ها که این قسمت نیز با توجه به مساحت کل ساختمان اداری می تواند از یک سالن کوچک تا چندید سالن بزرگ یا سالن همایش بسط پیدا کند، در ساختمانهای اداری و طراحی کارخانه توجه به این فضا اهمیت زیادی دارد.
  6. اتاق ریاست که معمولا بهتر است در قسمتی دیده شود که تسلط مناسبی به تمامی قسمت های کارخانه داشته باشد، اتاق ریاست می تواند دارای اتاق استراحت مجزا و سرویس و آبدارخانه باشد.
  7. اتاق تاسیسات مستقل برای ساختمان اداری کارخانه در طراحی کارخانه دارای اهمیت زیادی است.
  8. سوییت های استراحت را نیز می توان با دسترسی مستقل از فضای اداری کارخانه در ساختمان اصلی در نظر گرفت.
  9. لابی ورودی و گیت کنترل ورود و خروج ساختمان اداری کارخانه
  10. نمایشگاه مرکزی در نزدیکی لابی می تواند پیشنهاد جذابی برای صاحبان مشاغل با توجه به کالای تولیدی آنها در کارخانه باشد.
بنابراین فضاهای متنوع و متعددی را می توان برای ساختمان اداری کارخانه با توجه به نیاز کارفرمایان و صاحبان مشاغل در کارخانه ها و مجموعه های صنعتی تعریف کرد و هنر معمار در طراحی کارخانه و ساخت کارخانه می تواند در تعریف برنامه فیزیکی مجموعه صنعتی نمایان شود.
بازسازی اپارتمان

شاید نیاز داشته باشید این مقاله را نیز بخوانید:

روش های طراحی و چیدمان فضاهای اداری کارخانه

مهمترین تفاوت فضاهای اداری در ابعاد اندازه و نحوه چیدمان داخلی آنها می باشد، با توجه به نوع عملکرد و چیدمان داخلی ساختمان اداری کارخانه ها ، کیفیت های مختلفی از نظر بصری و صوتی به مراجعین و مخاطبین القا می کنند.

دفتر کار باز(open office): فضای کاری باز و بدون المانهای جدا کننده برای تعداد بیش از 10 نفر – برای فعالیت های با ارتباط زیاد با مخاطب  و سطح تمرکز پایین مناسب می باشد.

فضای کار گروهی ( Team Space ): محیط کاری نیمه باز و پاتیشن های جدا کننده  برای تعداد بین 8 تا 10 نفر – برای فعالیت های با ارتباط زیاد با مخاطب  و سطح تمرکز متوسط مناسب می باشد.

اتاق کار مشترک (Shared Office ): محیط کاری بسته برای تعداد 2 تا 3 نفر برای کارهای با تمرکز متوسط و کارها و فعالیت های گروهی مناسب می باشد.

اتاق گروهی (Team Room ): محیط کاری بسته برای تعداد حدود 4 تا 10 نفر و برای کارهایی که کمی محرمانه تر می باشد مناسب است و همچنین ارتباط زیاد اعضای گروه داخل اتاق مهم می باشد.

اتاقک کار (Cubicle): محیط کاری نیمه بسته بهمرا پارتیشن و جداکننده های مناسب برای یک نفر و همچنین برای مشاغلی که میزان تمرکز متوسط و ارتباط متوسط و کمی نیاز دارند.

اتاق کار خصوصی(Private Office): محیط کاری بسته برای فعالیت تک نفره و محرمانه که نیاز به جلسات و ملاقات کوتاه مدت در زمان کار دارند.

 

اداری کارخانه

این مطلب برای شما چقدر مفید بود؟

به این مطلب امتیاز دهید
5/5

اشتراک گذاری مطلب

نوشته های مرتبط:

طراحی کارخانه

طراحی کارخانه

بنای یک کارخانه مجموعه ایی است از فضاهای دارای ارتباط موثر در جهت تولید بهینه ، اقتصادی و منطقی…طراحی کارخانه و نظارت بر اجرا درخواست مشاوره رایگان طراحی کارخانه سوله…
کاربردهای-طراحی-کارخانه

طراحی نمای سوله

طراحی نمای سوله مهم است زیرا نمای سوله به عنوان بخش بیرونی ساختمان، تأثیر زیادی بر جذابیت و قابلیت اطلاع رسانی ساختمان دارد. در واقع، نمای سوله می‌تواند تأثیر زیادی…
طراحی کارخانه کاغذ سنگی

طراحی نمای کارخانه

طراحی نمای کارخانه درخواست مشاوره رایگان طراحی نمای کارخانه طراحی نمای کارخانه توجه به طراحی نمای کارخانه: طراحی نمای کارخانه بیان کننده هویت داخلی مجموعه صنعتی و نشان دهنده میزان…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *