طراحی نمای مدرن

برای مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید

انواع ورق کامپوزیت
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن

نکات مهم در طراحی نمای مدرن

در سالهای گذشته طراحی نمای مدرن در ساختمان طرفداران زیادی پیدا کرده و استفاده طرحهای خالص و و بدون تزئینات در پوسته شهر مورد توجه قرار گرفتهاست.

بعد از اوج گرفتن استفاده از نماهای پر کار و پر تزئین در شهر شاید حالا نوبت این رسیده باشد که نماهای خالص و مدرن با ترکیب رنگی روشن و زیبا بیشتر نمود پیدا کنند. اگر طراح نمای ساختمان باشید و یا کارفرمایی که به دنبال تایید نما در کمیته های معماری رفته باشید متوجه شدید که مراجع صدور پروانه از تایید نماهای پرکار با تزئینات زیاد و سنگین و گاهی بیهوده پرهیز میکنند و داوران کمیته نما بیشتر به سادگی و خلوص بیشتر هستند.

گروه معماری مهراز بنا با تجربه طراحی و تایید نمای مدرن در شهر تهران و تمامی نقاط کشور آماده ارائه خدمات طراحی و نظارت و اجرای پروژه های شما  می باشد.

 

گروه معماری مهراز بنا با بیش از 12 سال سابقه در طراحی و اجرای نمای کلاسیک و مدرن

گروه مهراز بنا با سابقه طراحی و نظارت بیش از دهها پروژه ، اگر در رابطه با نمای کامپوزیت سوالی دارید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

فهرست مطالبی که میخوانید:

منظور از سبک نمای مدرن چیست؟

به طور خلاصه نمای مدرن و سبک مدرن زمانی شکل گرفت که با توجه به صنعتی شدن دنیای معاصر فرصت و زمان زیادی برای تلف کردن بر سر موضوع جزئیات و ابزارهای زیاد وجود نداشت و طراحی نمای مدرن به هنر و خلاقیت طراح گفته میشود که در عین حذف تمامی جزئیات اضافی و نا کارآمد بتواند تمامی نیازهای مخاطب را رفع کند . 

در طراحی نما باید به ویژگیها و ترکیبات نماهای مجاور توجه کرد بنابراین توجه به طراحی نمای مدرن از این قانون مستثنی نیست و بهتر است در بافتی که نما های مجاور از سبک مدرن بهره برده اند استفاده کرد.

استفاده از حجم های خالص و مکعب و استفاده از رنگهایی خنثی از ویژگی های نمای مدرن است و طراحی نمای مدرن باید بر اساس آن انجام شود البته طراحی نمای مدرن در عین سادگی و خلوصی که دارد نیاز به تجربه و مهرت کافی دارد تا با کمک محدودیتهایی که بابت اجرای تزئینات هست بتواند در نهایت طرحی زیبا و قابل دفاع ارائه کند.

در حال حاضر تعریف سبک مدرن گسترش یافته کمی با تعریف اولیه برای اجرای ساختمان متفاوت شده و تقریبا نماهایی که ترکیبی از سنگ و آجر و بدون ابزارها و تزئینات معماری را باشد شامل شده است.

طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن

مبانی اصلی طراحی نمای مدرن

طراحی نمای مدرن برای ارائه قوی و رسیدن به پختگی مربوط به طراحی نما باید دارای اصول و مبانی باشد در اینجا برخی از این اصول در طراحی نمای مدرن را نام می بریم تا در نهایت به خروجی مناسب از طراحی نما دست پیدا کنیم

استفاده از رنگ های مناسب

در طراحی نمای مدرن به استفاده از رنگها برای رسیدن به هدف باید با دقت کافی استفاده کرد، استفاده از رنگهای خنثی در پس زمینه برای نمایش یک المان شاخص از ویژگی های استفاده از رنگ در طراحی نمای مدرن است. استفاده و به کارگیری رنگهایی مانند سفید ، طوسی، قهوه ایی روشن و خاکستری مناسب و قابل دفاع هستند. در قابل برای جلوه بیشتر المانهای استفاده شده در طراحی نما میتوان از رنگهای خالص و اصلی استفاده کرد.

حذف تزئینات طراحی نما

در طراحی نمای مدرن بهتر است از تزئینات اضافی پرهیز شود. در این سبک برخلاف نمای کلاسیک و رومی حداقل استفاده از تزئینات و حذف المانهای بیهوده را می بینیم و هر المان و ابزاری که استفاده شده دارای کاربرد مخصوص به خود میباشد. در این سبک بیشتر به سمت خطوط خالص در طراحی حرکت میکنیم و از فرم ها و شکلهای خالص استفاده میکنیم.

دیوار ها و المانهای افقی مانند سقفها و پله صاف و بدون عناصر اضافی است گاهی ممکن است از المانهای افقی برای شکست نور استفاده شود که تمامی این عناصر در طراحی نمای مدرن کاملا خالص و بدون الحاقات اضافی در نظر گرفته میشود. اگر از المانهای تکرار شونده عمودی هم استفاده میشود در حد امکان ساده و بدون نقشهای هنری و … باشد.

طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن

سایر ویژگی های طراحی نمای مدرن

یکی از مهمترین اصول طراحی نمای مدرن پیروی فرم از عملکرد است. بنابراین در طراحی باید به طور کامل به عملکرد کاربری خاص توجه کرد. بنابراین سایر ویژگی های طراحی نمای مدرن را بررسی میکنیم:

استفاده از خطوط  مستقیم و ساده و از فرمهای کرو و قوسی پرهیز میشود و نباید از تزئینات اضافی استفاده کرد.

استفاده از باکسهای صلب بیرون زده در طراحی نمای مدرن که این باکسها به صورت احجامی به صورت کنسول از نما بیرون میزنند.

ارتباط مستقیم بین فرم و عملکرد، بنابراین المانهای موجود و استفاده شده در بنا میتواند نیازهای مخاطبین رو تامین کنند بدون آنکه هیچگونه جزئیات اضافی داشته باشند.

استفاده از بازشوهای بزرگ و قدی در طبقات و همکف، در این روش نور به طور کامل به داخل کشیده میشود.

 

متریال مناسب در طراحی نمای مدرن

در طراحی نمای مدرن استفاده از مصالح و متریالی که ما را در رسیدن به هدف خود یاری می کند حرف اول را میزند. مصالحی که مقاومت بالایی دارد و توانایی عمر مفید بیشتر در برابر گرما و سرما را دارد و مهمتر از همه میتواند نیازهای طراح و معمار پروژه برای رسیدن به اهداف خود را تامین کند. در اینجا برخی از مصالحی را که ما را در رسیدن به هدف خود کمک کی کند معرفی می کنیم.

استفاده از بتن

بتن یکی از پر مصرفترین متریالهای مورد استفاده در طراحی نمای مدرن میباشد، ویژگی های یی که بتن دارد کاملا در راستا و تعامل با سبک مدرن است، ظاهری متفاوت و نشاندهنده عملکرد اصلی متریال رنگ خنثی این مصالح و همچنین با طول عمر زیاد. استفاده از بتن اکسپوز در طراحی نمای مدرن بسیار مرسوم است و در عین عملکرد اصلی سازه ایی در طراحی نما به عنوان پوشش نهایی هم شناخته میشود.بتن میتواند در ترکیب با مصالح دیگر در طراحی نمای مدرن استفاده شود . مصالحی مانند چوب، شیشه، سنگ و همچنین اجرای نمای کامپوزیت به خوبی ترکیب میشود.

به غیر از استفاده از بتن به صورت اکسپوز می توان از مصالح بتن به صورت لایه نازکی در بنا استفاده کرد و یا حتی سرامیک ها و تایلهای طرح بتن اکسپوز نیز مرسوم است روشهای دیگر استفاده از دیوارهای بتن اکسپوز آماده و سیمانهای رنگی اما در نهایت استفاده از بتن اکسپوز که عملکرد سازه ایی هم دارد بهترین نمونه استفاده از بتن است.

طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای ساختمان دو طبقه
طراحی نمای مدرن

اگر نیاز به بازسازی نما دارید یا در حین اجرای ساختمان خود هستید با ما تماس بگیرید.

سنگ به عنوان یکی از مصالح اصلی نمای مدرن

سنگ به عنوان یکی از اصلی ترین مصالح و متریالهای اجرای نما شناخته میشود. اتفاقا این مصالح کاربرد فراوانی در اجرای نمای کلاسیک و رومی هم دارد ولی باید به این نکته توجه کرد که نحوه استفاده از مصالح در طراحی نمای مدرن بسیار موثر است و میتوان این سنگ را در ابعاد مختلف و به صورت ساده و بدون تزدینات در قالب نمای مدرن به کار بست. سنگهای مختلفی مانند مرمریت و گرانیت و تراورتن و … را میتوان در اجرای نمای مدرن استفاده کرد.

سنگ از جمله مصالحی است که در عین قیمت مناسب از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار است. معمار میتواند در طراحی نمای مدرن به صورت کامل از سنگ با رنگها و جنسهای مختلف و به صورت ترکیبی در طراحی خود استفاده کند. 

استفاده از شیشه در طراحی نمای مدرن

با توجه به خصلت نمای مدرن استفاده از شیشه به عنوان متریالی شفاف روشی مناسب برای رسیدن به اهداف معماری مدرن است. با این روش نور سراسری وارد ساختمان میشود و جلوه ایی زیبا در فضای داخلی و منظره ایی زیبا در نمای ساختمان ایجاد میکند. 

در ساختمانهای معاصر به خصوص ساختمانهای بلند مرتبه بخش زیادی از حجم ساختمان در طراحی نمای مدرن از شیشه تشکیل شده است که ساختمان را به صورت خالص نمایش میدهد. همچنین استفاده شیشه در نما دست طراح و معمار را برای ترکیب با سایر مصالح مانند بتن و سنگ را برای ترکیب باز میگذارد. شیشه را میتوان با روشهای مختلفی در ساختمان اجرا کرد از جمله اجرای نمای شیشه ایی به صورت کرتین وال و فریم لس و اسپایدری و … البته  اجرای نمای شیشه ایی با توجه به ظرافتهایی که دارد جزئیات اجرایی متنوع و فراوانی را دارد که نیاز به دقت و مهارت بالایی است.

طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن

آجر به عنوان یکی از مصالح اصلی نمای مدرن

شاید استفاده از متریال آجر کمتر نمای مدرن مرسوم باشد ولی اگر از این مصالح به صورت خالصتر و به صورت گسترده و یا جزئی ولی صلب  و ساده استفاده کرد. اجر با رنگهای گرمی که دارد میتواند با سایر مصالح نمای مدرن به خوبی ترکیب شود و رنگ و روح خوبی به نما بدهد، به هر حال استفاده صحیح و به جا از این مصالح میتواند زیبایی مناسبی به طرحی نمای مدرن بدهد.

استفاده از فولاد به همراه شیشه شاید مرسوم ترین و متداولترین ترکیبهای مربوط به طراحی نمای مدرن باشد. این عنصر علاوه بر پوشش نهایی میتواند به عنوان عضوی عملکردی در طراحی سازه دیده شود و مورد نظر باشد. 

فولاد و ورقهای فولادی به شکل قاب در قسمتهای مختلف نما و به عنوان درپوشهای فلزی استفاده میشود.

به دلیل مقاومت و طول عمر بالای فولاد از این عنصر در ترمیب با چوب و شیشه و بتن به وفور استفاده میشود و خروجی زیبایی را پدید می آورد.

استفاده از فولاد در طراحی نمای مدرن

روشها و نحوه اجرای نما به سبک مدرن

نصب و اجرای متریالهای مختلف گفته شده برای سبک مدرن با توجه به ویژگیهای نما و مشخصات متریال متفاوت است. بنابراین هریک از مصالح به زیرسازی مختص به فرد خود نیاز دارد. به طور مثال استفاده از سرامیک پرسلانی در نما برای ارتفاع زیاد بهتر است از اتصالات خشک استفاده شود. نصب متریال چوب و ترموود با کمک کلیپس و چوبهای چهارتراش انجام میشود و همچنین استفاده از سنگ به دو روش ملاتی و دوغابی با کمک اسکوپ انجام میشود و همچنین میشود به صورت روش خشک نصب و اجرا شود.

از طرف دیگر ویژگی های طراحی نیز بر اجرای نما تاثیر گذار است به طور مثال برای اجرای نما مدرن که پنجره هایی تاشو دارد حتما باید تکنولوژی ساخت و مهندسی ساخت مخصوص به خود را داشته باشد. در همین راستا رسیدن به هدف مشخص در اجرای نمای مدرن با هماهنگی و کمک تیمی میسر است و بررسی ها لازم قبل از اجرا و هنگام طراحی نمای مدرن باید صورت بگیرد.

طراحی نمای مدرن
نمای سیمانی
طراحی نمای مدرن

اگر نیاز به بازسازی نما دارید یا در حین اجرای ساختمان خود هستید با ما تماس بگیرید.

نور پردازی در طراحی نمای مدرن

نمای مدرن علاوه بر جلوه و زیبایی که در طول روز نیاز دارد باید به زیبایی و جلوه آن در طول شب نیز توجه شود . بیشتر طراحی نورپردازی نما در ساختمانهای مدرن برگرفته و ترکیبی از نورپردازی داخل واحد می باشد و المانهای اصلی بکار گرفته شده در نما را به کمک نورپردازی می توان به روشی بهتر نمایان کرد.

نمایش مسیرها ی رسیدن به ورودی و نوپردازی تراس و نورپردازی های سرتاسری از جمله نکاتی است که باید در طراحی نورپردازی نمای مدرن مورد توجه قرار داد .

استفاده از رنگها باید محدود باشد و اگر از رنگ استفاده میکنیم به عنوان رنگ شاخص که حتما دارای پس زمینه ساده و خنثایی باشد.

پیشنهاد های عملی در طراحی نمای مدرن

  1. در طراحی نمای مدرن اگر به استفاده از چند متریال یا رنگ مختلف علاقه دارید و در نظر ندارید نما بیش از حد ساده باشد میتوانید از ترکیب چند متریال استفاده کنید ولی توجه داشته باشید ترکیبی از احجام مستقل استفاده کنید و از استفاده بیش از حد جزئیات پرهیز کنید.
  2. برای طراحی حجم کلی باید از کل به جز برسیم بنابراین میتوانید با ترکیب چند حجم کلی و بزرگ مانند مکعب که دارای شکست و اختلاف سطح می باشند طراحی نمای مدرن خود را آغاز کنید.
  3. ایده دیگیری که در شکلگیری و طراحی نمای مدرن میتوانید از آن کمک بگیرید، بکارگیری صفحات پوسته که هر قسمت از نما را به صورت جداگانه قاب می گیرد و نمای شما را شاخص میکند.
  4. ایجاد کنتراست رنگی در نماهای مدرن با توجه به استفاده از رنگهای خنثی البته با در نظر گرفتن کاربری بنا در طراحی نمای مدرن میتواند جذاب باشد، یکی از این راهها استفاده از فضای سبز در ادامه خطوط اصلی نما و روی تراسها می باشد.
  5. اگر میخواهید به خصوصیات اصلی طراحی نمای مدرن تاکید داشته باشید حتما از پنجره های بزرگ و قدی استفاده کنید.
  6. گاهی برای تنوع و خلق فضا در نما و یا ایجاد تنوع در پلانهای ساختمان و ورود نور بیشتر میتوانید با ایجاد شکاف در پوسته نما به این مطلوب دست پیدا کنید، شاید این کار جسورانه باشد ولی اگر به جا و مناسب استفاده شود نتایج مطلوبی در طراحی نما مدرن به ارمغان می آورد.
  7. استفاده از المانهای تکرار شونده در طراحی پوسته و یا پوسته های پارامتریک اگر توانایی ارائه و مدیریت ساخت آن را داشته باشید بسیار عالی است.
  8. استفاده از تراسهای باکسی و کنسول شده و پله ایی و طبقاتی، قرار نیست همه تراسها در یک راستا باشد و کمی رهاتر فکر کنید.
  9. چرخش یا شکستی یکی از احجام، این ترفندی است که می تواند نمای شما را در طراحی نمای مدرن متفاوت تر از گذشته کند.
  10. استفاده از المانهای کرکره ایی، این المانها باید متناسب با کاربری داخل طراحی شود و گاهی نور را به صورت تلطیف شده به داخل منتقل کند. توجه کنید فاصله این المانها در ابعاد واقعی زیبا و متناسب باشد.

پرسش و پاسخ های متداول:

نمای مدرن در نتیجه تقابل در برابر سبک کلاسیک که استفاده از جزئیات زیاد و پیچیدگی احجام را سرلوحه کار خود قرار داده بودند ایجاد شده است و در مقابل استفاده از حجام خالص و رنگهای خنثی و بدون تزئینات اضافی و در مقابل المانهای کابردی را مد نظر دارد.

در ابتدای کار سبک مد نظر کارفرما بر اساس نمونه کارهای ارسالی انتخاب میشود و در مرحله بعدی بر اساس سبک مد نظر کارفرما اتودهای اولیه آماده و طی جلسه ایی به کارفرما ارائه میشود سپس از بین طراحی های آماده شده یکی از طرحها انتخاب و ایرادات احتمالی کار برطرف و طرح نهایی آماده میشود و بر اساس طرحهای آماده شده نقشه های اجرایی تهیه میشود.

طراحی نما براساس سبک انتخابی و حجم نما بین یک تا دوهفته طول میکشد آماده شود. بعد از آماده شدن طراحی نما حدود یک هفته بعد نقشه های اجرایی آماده میشود.

این مطلب برای شما چقدر مفید بود؟

به این مطلب امتیاز دهید
5/5

اشتراک گذاری مطلب

نوشته های مرتبط:

سرامیک خشک (11)

اجرای نمای سرامیک خشک

گروه معماری مهراز بنا متخصص در طراحی و اجرای نمای سرامیک خشک به روشهای کلیپسی ، کیل و شیاری - شرکت ما با بررسی شرایط پروژه بهترین روش را برای…
طراحی و اجرای نما سنگی

طراحی و اجرای نما سنگی

در این مقاله قصد داریم به توضیح طراحی و اجرای نما سنگی بپردازیم پس با ما باشید تا شما رو بیشتر با این طراحی و اجرای نما آشنا کنیم. نمای…
تفاوت روكش و نما ساختمان

تفاوت روكش و نما ساختمان

تفاوت روکش و نما ساختمان چیست؟ اگر بخواهم به کسی بگویم ، “روکش فلزی که در نمای ساختمان استفاده شده بود” این می تواند اولین سرنخ تفاوت این دو باشد.…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *