طراحی نما به سبک مدرن و کلاسیک توسط گروه معماری مهراز بنا

برای مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید

طراحی نما
طراحی نمای مسکونی به سبک مدرن - نمای برتر کمیته نمای منطقه 1 - زعفرانیه
طراحی نما
طراحی نمای مدرن - نمای برتر منطقه 1 - خیابان گلستان

طراحی نما

طراحی نما یکی از مهم ترین بخش های، هر پروژه ساخت و ساز می باشد. برای طراحی و ساخت ساز هر آپارتمان یا ویلا باید به طراحی بخش های مختلف آن توجه کرد. اما می توان بدون اغراق گفت یکی از بخشهای مهم هر آپارتمان یا ویلایی که  باید به طراحی و ساخت آن اهمیت داد، نمای آن ساختمان می باشد. نمای ساختمان ها، شاید کمتر از سایر بخش های هر آپارتمان یا ویلا، در دید ساکنانی که در آن در حال زندگی هستند قرار بگیرد، اما با این وجود نمی توان از اهمیت این بخش بسیار مهم غافل شد. چرا که نمای ساختمان در معرض دید دیگران است و اگر شما می خواهید خانه مجللی داشته باشید باید حتما به نمای ساختمان خود و آن چه که دیگران می بینند توجه داشته باشید.  در این مقاله درباره طراحی نما، ساخت نما و سایر موارد مرتبط توضیح می دهیم.

گروه معماری مهراز بنا با ارائه قیمت های منصفانه برای طراحی و اجرا نما در خدمت کارفرمایان محترم می باشد.

گروه معماری مهراز بنا با بیش از 12 سال سابقه در طراحی و اجرای نمای کلاسیک و مدرن

گروه مهراز بنا با سابقه طراحی و نظارت بیش از دهها پروژه ، اگر در رابطه با طراحی نما سوالی دارید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نمونه کارهای طراحی نما

فهرست مطالبی که میخوانید:

چگونگی طراحی نما

  • اگر بخواهیم در مورد چگونگی طراحی نما صحبت کنیم می توان به موارد مختلفی اشاره کرد. طراحی و معماری، علم هایی هستند که بر اساس آن ها این طراحی ها صورت می گیرد. مهندس های معمار با توجه به دانش خود بخش های مختلف یک ساختمان را طراحی می کنند. مهندس های معمار بخش های مختلف هر آپارتمان یا ویلایی را با توجه به اصول و دانش علم معماری طراحی می کنند. یکی از مهم ترین بخش های هر ساختمان که مهندس ها اقدام به طراحی آن می کنند؛ نمای ساختمان می باشد. مهندس های معمار در گذشته از ابزار های دستی مانند کاغذ و قلم، برای کشیدن طرح و ایده خود استفاده می کردند. اما امروزه در کنار این روش قدیمی از ابزار های دیجیتالی نیز برای طراحی استفاده می شود. می توان گفت نرم افزار های بسیار پیشرفته ای امروزه وجود دارد که به طراحی بخش های مختلف،  از جمله نمای ساختمان کمک بسیار زیادی می کند. مهندس های معمار علاوه بر این که برای طراحی بخش های مختلف ساختمان از جمله نمای آن از اصول حرفه ای و دانش معماری کمک می گیرند؛ از خلاقیت خود نیز استفاده می کنند. در واقع می توان گفت هنر و خلاقیت مهندس های معمار تکمیل کننده دانش و علم آن ها می باشد. مهندس های معمار با خلاقیت  و هنر خود سعی می کنند نمایی را برای ویلا یا آپارتمان شما طراحی کنند که منحصر به فرد و ویژه باشد. البته زمانی که صحبت از چگونگی طراحی نما می شود؛ نمی توان از نقش پر رنگ تجربه مهندس های معمار صحبت نکرد. قطعا مهندس های معمار در هنگام طراحی از تجربه خود نیز استفاده می کنند. مهندسین شرکت مهراز بنا نیز در طراحی نما های مختلف تخصص و تجربه دارند و می توانند به شما در این زمینه کمک کنند.
طراحی نما
طراحی نما
طراحی نما
طراحی نما

نکته ایی مهم قبل از طراحی نما

قبل از این که مهندس های معمار اقدام به طراحی نما برای هر ساختمانی بکنند قطعا نظر مالک یا مالک های آن ساختمان باید بررسی شود. زیرا طراحی باید بر اساس نظر و سلیقه این افراد باشد. در نتیجه باید مالک یا مالک های ساختمان،  نظریات و خواسته های خود را با مهندس های معمار در میان بگذارند و سپس مهندس های معمار  اقدام به طراحی کردن نمای ساختمان بکنند. البته از آن جایی که طراحی کردن نمای ساختمان اصولی دارد و مهندس های معمار با توجه به دانش خود، تجربه و مهارتشان از این اصول آگاهی دارند. در نتیجه مهندس های معمار می توانند مالک یا مالکین ساختمان را راهنمایی کرده و به بیان دیگر به آن ها در زمینه طراحی نما مشورت بدهند. مهندس های شرکت مهراز بنا می توانند به شما مشاوره بدهند که چه تصمیمی برای طراحی‌ و ساخت نمای ساختمان خود بگیرید. در نهایت مالک یا مالک های ساختمان با مهندس های معمار برای طرح نمای ساختمان به توافق می رسند. مهندسین معمار شرکت مهراز بنا با توجه به توافق صورت گرفته و با در نظر گرفتن نظر مالک یا مالک های پروژه اقدام  به طراحی نمای ساختمان می کنند.

چرا باید به طراحی نما اهمیت داد

طراحی نما همان طور که گفته شد از اهمیت زیادی برخوردار است. دلیل های گوناگون و مختلفی هستند که سبب این اهمیت می شوند. در ادامه به صورت مختصر در مورد هر یک از این دلیل ها توضیح می دهیم تا اگر می خواهید ساختمانی بسازید فقط به فضای داخلی آن توجه نکنید و از نمای ساختمان غافل نشوید.

طراحی نما
طراحی نما
طراحی نما
طراحی نما

مراحل ارائه خدمات طراحی‌ نما:

مطالعات فاز صفر پروژه

بازدید از پروژه و بررسی الویتهای کارفرما برای شروع طراحی و انتخاب سبک مورد نظر و تخمین ظرفیت ها مورد نیاز کارفرما برای شروع طراحی

لکه گذاری اولیه

طراحی نقشه های معماری و لکه گذاری دو بعدی بر اساس ضوابط و نیازهای کارفرما در مرحله اول و قبل از طراحی جزئیات

طراحی فاز یک معماری

شروع طراحی جزئیات و دکوراسیون داخلی و طراحی تاسیسات برقی و مکانیکی و پیش بینی تداخل تاسیسات قبل از اجرا

تهیه نقشه های اجرایی

ارائه نقشه های اجرایی و نور پردازی و تهیه نقشه های شاپ برای شروع اجرا

نمای ساختمان، بازتابی از درون ساختمان

درون ساختمان فقط برای ساکنان آن و همچنین افرادی که اجازه ورود به آن را دارند؛  قابل مشاهده می باشد. در صورتی که نمای ساختمان شما، برای افراد مختلف قابل مشاهده است. نمای ساختمان می تواند بازتابی از  طراحی صورت گرفته درون ساختمان باشد. قطعا اگر شما می خواهید ساختمانی داشته باشید که بسیاری مجلل باشد نمی توانید از اهمیت نما غافل شوید. در صورتی که نمای ساختمان به زیبایی طراحی نشده باشد قطعا یک امتیاز منفی برای آن ساختمان محسوب می شود.

طراحی نما
نمای ساختمان
طراحی نما
طراحی نما

نمای ساختمان و تاثیر آن بر فضای شهری

در مورد نمای ساختمان و تاثیر آن بر فضای شهری می توان صحبت های بسیار زیادی کرد. فضای شهری که در آن زندگی می کنیم تاثیر مستقیمی بر روی روحیه ما دارد. قطعا اگر منظره هایی که در طی روز می بینیم زیبا و دلنشین باشند؛  حس خوبی نیز به ما منتقل می شوند. اما اگر منظره هایی که در طول روز و در تردد های شهری خود می بینیم؛ فاقد زیبایی و هماهنگی باشند احساس بدی خواهیم داشت. به دلیل همین موضوع، امروزه صحبت های زیاد در مورد نمای ساختمان ها و مناظر شهری می شود. اگر  هر کدام از شهروند ها سعی کنند به نمای ساختمان مسکونی یا تجاری خود اهمیت بدهند و نمای ساختمان ها از زیبایی برخوردار باشد قطعا شاهد شکل گیری شهری با منظره های زیبا خواهیم بود. در نتیجه باید سعی کرد نمایی هماهنگ با محیطی که ساختمان در آن قرار دارد طراحی کرده که زیبا و چشم نواز باشد. علاوه بر این مسائل که گفته شد می توان دلیل های دیگری نیز برای اهمیت نمای ساختمان ذکر کرد. به عنوان مثال طراحی نمای ساختمان باید با توجه به طراحی دیوار هایی انجام بشود که نمای ساختمان را تشکیل می دهند. طراحی این دو،  یعنی طراحی نما از بیرون ساختمان و طراحی آن دیوار ها از درون ساختمان، بر یکدیگر  تاثیرگذار هستند. پس می توان نتیجه گرفت طراحی  نما اهمیت قابل توجه ای دارد و باید برای انجام این کار دقت کرد.

سبک طراحی نما

یکی دیگر از مواردی که هنگام صحبت از طراحی نما باید به آن توجه زیادی کرد، سبک انتخاب شده برای طراحی نما می باشد. سبک های گوناگون در طراحی وجود دارند. هر کدام از این سبک ها المان ها، ویژگی ها و شاخصه های مخصوص به خود را دارند. وجود همین شاخصه ها در هر سبکی است که سبب می شود یک سبک با سبک دیگر متفاوت باشد. معمولا در هنگام ساخت و ساز یک آپارتمان یا ویلا، سبکی که برای طراحی انتخاب می شود اهمیت بسیار زیادی دارد. مالک یا مالکان آن ساختمان با توجه به کارایی که آن ساختمان خواهد داشت و همچنین سایر مسائل، باید سبک مناسبی را انتخاب کنند. البته در اغلب موارد مالک یا مالکان ساختمان این کار یعنی انتخاب سبک مخصوص برای طراحی را، با مشورت مهندس های معمار انجام می دهند. البته می توان گفت در بعضی موارد نیز مالک یا مالکین پروژه به طور کل انتخاب سبک مناسب برای طراحی‌ را به مهندس های معمار واگذار می کنند.  زیرا مهندسین معمار با توجه به دانش، مهارت، تجربه و خلاقیت خود این کار به بهترین نحو ممکن انجام می دهند. اما در خصوص سبکی که برای طراحی کردن نمای آپارتمان یا ویلا ها انتخاب می شود باید دقت زیادی  کرد. این سبک باید به گونه ای باشد که با ماهیت ساختمان هم خوانی داشته باشد.

اهمیت انتخاب سبک برای طراحی کردن نمای ساختمان های مختلف

شاید بعضی از افراد تصور کنند که طراحی و ساخت نمای ساختمان بر اساس سبکی مشخص، دلیل و اهمیتی ندارد. در حالی که این تصور کاملا غلط و اشتباه می باشد. برای انجام هر کاری بهتر است چارچوبی وجود داشته باشد تا بتوان کار ها را بر اساس آن، و با اصول مشخصی انجام داد. در واقع با توجه به این توضیح ها که گفته شد می توان سبک های معماری را چهارچوبی دانست که کار طراحی،  در داخل این چهارچوب ها انجام می شود. این کار می تواند سبب نظم بخشیدن به بخش های مختلفی طراحی شود. همچنین سبب انسجام و حرفه ای شدن کار طراحی نیز خواهد شد. پس بسیار زیاد اهمیت دارد تا طرحی انتخاب شود تا بر اساس شاخص ها و معیار های آن،  اقدام به طراحی نما نمود. مهندسین شرکت مهراز بنا با توجه به دانش و مهارت خود و تسلطی که بر روی انواع سبک های طراحی دارند می توانند به شما کمک کنند تا سبک مورد نظر خود را انتخاب کرده و آن ها بر اساس آن سبک، کار طراحی نما برای ساختمان شما را انجام دهند. البته نکته ای که در خصوص انتخاب سبک برای نما وجود دارد این است که اگر سبکی برای طراحی نما انتخاب شود؛ به این معنی نیست که وجود این چهارچوب مانع از خلاقیت و هنر طراحی می شود.  سبکی که برای طراحی انتخاب می شود فقط یک سری شاخص کلی را معین می کند. خلاقیت و هنر معمار می تواند تاثیر مهمی در طراحی داشته باشد. سبک های مختلفی هستند که می توان از آن ها برای طراحی ساختمان استفاده کرد. در ادامه به چند مورد از این سبک ها می پردازیم.

طراحی نما
طراحی نما
طراحی نما
چگونگی طراحی نما

طراحی نما برای اساس سبک مدرن

یکی از معروف ترین و پرطرفدار ترین سبک هایی که برای طراحی استفاده می شود سبک مدرن است. زندگی مدرن سبب شده تا سبک مدرن نیز به یکی از مهم ترین سبک های مورد استفاده برای طراحی،  تبدیل شود. از این سبک هم برای طراحی داخلی ساختمان استفاده می شود هم می توان برای طراحی نما از آن بهره برد. سبک مدرن یک سری شاخصه هایی دارد که باید در طراحی به آن ها توجه شود. به زبان ساده باید گفت فرقی نمی کند که طراحی برای فضای داخلی یک منزل مسکونی انجام می شود یا طراحی برای فضای خارجی و نمای آن، در هر صورت اگر طراحی بر اساس سبک مشخصی قرار است اجرا شود؛ باید المان ها و شاخصه ها این سبک در طراحی دیده شود. یکی از شاخصه های اصلی سبک مدرن ساده بودن است. همچنین می توان گفت خطوط در این سبک طراحی، به شکل صاف و شکسته دیده می شود. معمار ها با در نظر گرفتن این اصول کلی می توانند اقدام به طراحی کردن نمای ساختمان بکنند.

در طراحی مدرن یکی از متریالهایی که استفاده میشود، اجرای نمای کامپوزیت با رنگ های متنوع می باشد.

طراحی نما برای اساس سبک کلاسیک

یکی دیگر از رایج ترین و پرطرفدار ترین سبک هایی که در طراحی نما به کار می رود؛ سبک کلاسیک می باشد. طراحی نما بر اساس سبک  کلاسیک، سبب به وجود آمدن نما هایی می شود که با نام نمای رومی نیز شناخته می شوند. در این نوع طراحی  بر خلاف سبک مدرن سادگی وجود ندارد. می توان مهم ترین فرق سبک کلاسیک و مدرن را در همین موضوع دانست. در طراحی کردن نمای ساختمان بر اساس سبک کلاسیک، معمولا از ستون های مختلف استفاده می شود. همچنین طرحی که سر ستون های دارند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همچنین باید گفت؛  برخلاف سبک مدرن که در آن جزئیات گوناگون و مختلف به چشم نمی خورد؛ در سبک کلاسیک این جزئیات به فراوانی دیده می شوند. نقش های ظریف و برجسته که در این نوع طراحی وجود دارند مانند کتیبه هایی می مانند که بر روی ساختمان قرار گرفته است. هر چند نما های کلاسیک با نام نمای رومی شناخته می شوند اما می توان گفت؛ انتخاب واژه کلاسیک مناسب تر است. زیرا نه تنها روم باستان بلکه در ایران باستان نیز از این المان ها برای نمای ساختمان استفاده می شود. به عنوان مثال ستون های و سر ستون هایی که در طراحی کلاسیک استفاده می شوند بی شباهت با تخت جمشید نیستند. این طراحی در گذشته برای مکان های مجللی مانند کاخ ها استفاده می شد. به همین جهت طراحی بر اساس  سبک کلاسیک سبب ایجاد و انتقال حس تجمل و اشرافیت می شود.

طراحی نما
طراحی نمای کلاسیک
طراحی نما
طراحی نمای کلاسیک

اگر نیاز به بازسازی نما دارید یا در حین اجرای ساختمان خود هستید با ما تماس بگیرید.

طراحی کردن نما بر اساس سبک مینیمال

یکی دیگر از سبک های معماری که بر اساس آن کار طراحی نما انجام می شود؛  طراحی نما برای اساس  سبک مینیمال می باشد. در این سبک سادگی مهم ترین اصل است. از هر گونه جزئیات در این نوع سبک پرهیز می شود. همچنین می توان گفت نما هایی که بر اساس سبک مینیمال طراحی می شوند اغلب دارای رنگ سفید یا خنثی طوسی می باشند.

در طراحی نمای مینیمال سعی شده از کمترین میزان رنگ و احجام استفاده شود و بیشترین میزان سادگی را در طراحی نما شاهد هستیم

طراحی نما
طراحی نمای مینیمال
طراحی نما
طراحی نما

طراحی کردن نمای ساختمان بر اساس سبک اسلامی

یکی دیگر از سبک هایی که می توان هنگام طراحی از آن صحبت کرد؛ سبک اسلامی می باشد. این سبک المان ها و شاخصه ها مشخص خود را دارد. می توان گفت این سبک برای طراحی کردن نمای ساختمان هایی مانند مساجد، زیارتگاه ها و مصلی ها به کار می رود. علاوه بر این که این سبک، دارای المان های خاص خود می باشد؛ مصالح ویژه ای مانند کاشی و آجر دارد که برای اجرای طراحی های صورت گرفته استفاده می شود . وجود مقرنس ها، قوس ها و ستون ها از ویژگی های طراحی بر اساس سبک اسلامی می باشد.

رعایت ضوابط کمیته نما در حین طراحی نما

در سالهای گذشته در قسمت صدور پروانه شهرداری بخشی به عنوان کمیته نما شروع به کار کرده که قبل از تصویب نما به بررسی طراحی نما پرداخته و پیشنهادهایی را جهت بهتر شدن نمای نهایی ارائه میدهد، در اینجا برای تصویب سریعتر نمای طراحی شده در کمیته های نما پیشنهاداتی مطرح میشود:

  • در مرحله اول بهتر است از تعدد متریال و تعدد زیاد رنگ در طراحی نمای ساختمان صرفه نظر شود.
  • طراحی بر اساس هویت ساختمان اصلی شکل بگیرد به طور مثال در طراحی ساختمانهای مسکونی از المانهایی که معرف ساختمانهای اداری مانند پنجره های سرتاسری و … استفاده نشود.
  • استفاده از حجم زیاد شیشه در طاحی نما ممنوع می باشد.
  • سعی شود از ترکیب رنگ همسایگی ها استفاده شود.
  • استفاده از برخی مصالح مانند شیشه رفلکس یا متریال کامپوزیت آلومینیوم ممنوع است.
  • ارتفاع جانپناه و بیرون زدگی های نما در طراحی دارای استانداردهای مخصوص به خود میباشد که باید رعایت شود.
  • در ارائه جزئیات طراحی نما به اتصالات سنگ و آجر به نما استفاده شود.
  • قسمتهای ورودی ساختمان مورد تاکید باشد و حتما طراحی شود.
طراحی نما
طراحی نمای مینیمال
طراحی نما
طراحی نمای مینیمال

قیمت طراحی نما

تعیین هزینه های طراحی نما با توجه به جزئیات و نیازهای کارفرما مشخص و اعلام میشود. مواردی مانند:

  • سبک طراحی نمای ساختمان ( نمای مدرن یا نمای رومی )
  • مساحت و حجم نمای ساختمان
  • میزان جزئیات مورد نیاز یا تکنولوژی ساخت و اجرا که باید در ارائه جزئیات اجرایی ارائه شود
  • نوع مصالح و مواد مصرفی نما
 
در تمامی موارد گفته شده در بالا عامل مهمی که در تعیین قیمت نهایی طراحی بسیار تاثیر گذار میباشد سبک طراحی مدرن یا کلاسیک میباشد، معمولا سبک طراحی کلاسیک با توجه به جزئیات بالا و صرف انرژی و زمان بیشتر هزینه طراحی بالاتری دارا میباشند. البته باید توجه شود که در سالهای اخیر طراحی نمای کلاسیک و تاییدیه نما در کمیته های نمای به راحتی مقدور نیست.
باید به این کته توجه کرد که یک طراح با تجربه میتواند چندین برابر هزینه صرف شده برای طراحی نما را به صورت ارزش افزوده به پروژه بازگرداند و با مصالح و متریال و دستمزد ثابت طرحی بهتر و قابل دفاع تری ارائه ده8د که در نهایت به نفع مالک میباشد.

 

در مورد هزینه های مربوط به اجرا نیز مانند طراحی نمای کلاسیک معمولا گرانتر از نمای مدرن صرف میشود بنابراین در طراحی نما توجه به سبک طراحی در مدیریت هزینه ها بسیار مهم میباشد.

طراحی نمای مدرن

طراحی نما به سبک مدرن سعی میکند از روشها و متریالهای جدیدتر و بروزتر در طراحی نما استفاده کند. در سالهای گذشته به دلیل برخی ویژگیهای نمای مدرن و ازبین رفتن برخی مشکلات نمای کلاسیک استفاده از نمای مدرن در طراحی رواج بیشتری پیدا کرده است و در طراحی نما مورد استقبال قرار گرفته است. در طراحی نما به سبک مدرن برخی از اصول و قواعدی وجود دارد که برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید آنها را رعایت کرد. استفاده از مصالح و متریال استاندارد و مناسب با ویژگیهای اقلیمی و محیطی که نمای ساختمان در آن مکان ساخته میشود و انتخاب رنگ و جنس مناسب مصالح از این ویژگیها می باشد. طراحی با روشهای صحیح و اصولی علاوه بر زیبایی نما به افزلایش عمر ساختمان کمک میکند و باعث افزایش طول عمر مفید ساختمان و نمای ساختمان میشود. به غیر از استفاده از مصالح روشهای ساخت نما نیز در طراحی ساختمان و نمای ساختمان مهم می باشد و باید مورد توجه قرار بگیرد.

اصول طراحی نمای مدرن

برای داشتن نمای مدرن باید اصول و قواعدی را رعایت کرد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:

  1. تزئینات کم و معقول: یکی از دلایل محبوبیت نمای مدرن پرهیز از تزئینات بیهوده در ساختمان میباشد و توجه به خطوط کلی و احجام خالص است بنابراین باید به این نکته توجه ویژه کرد.
  2. انتخاب رنگ مناسب برای نمای مدرن: در طراحی نمای مدرن معمولا از رنگهای خنثی استفاده میشود، رنگهایی مانند خاکستری ، قهوه ایی کم رنگ و کرم جزو این رنگها می باشد.
  3. طراحی بازشوهای بزرگ به سمت نور طبیعی: یکی از ویژگیهای بارز سبک مدرن استفاده حداکثری از نور طبیعی در فضای داخلی ساختمان می باشد که در طراحی حتما باید به این نکته توجه کرد.
  4. سقفهای ساده و بدون تزئینات: استفاده از کنسولهای ساده و بدون جزئیات در طراحی نمای مدرن از دیگر ویژگیهای این سبک میباشد.
  5. انتخاب مصالح: در طراحی نما به سبک مدرن میتوان از انواع مصالح موجود استفاده کرد ولی استفاده از بتن و فلز و شیشه در این سبک قالب است ولی میتوان از چوب و آجر و سنگ نیز استفاده کرد و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد. نکته ایی که در انتخاب مصالح در طراحی نمای مدرن وجود دارد توجه به بافت و سادگی مصالح و نحوه قرارگیری بافتهای مختلف کنار هم از الویت زیادی در طراحی نما برخوردار میباشد.
طراحی نمای مدرن
طراحی نمای مدرن

طراحی نمای کلاسیک

معماری کلاسیک که به صورت رایج بر سر زبانها افتاده در اصل به معماری گفته میشود که در گذشته توسط یونانیان و رومیان باستان طراحی و به کار گرفته شده است. در کل در طراحی نمای کلاسیک رومی و یونانی که از گذشته تا امروز به کار گرفته شده است استفاده از سنتوری و سوراهی ، ستون و سر ستون و … جزعی از آن بوده است. در واقع استفاده از این عناصر باعث میشود که استفاده از سبک کلاسیک را در ذهن ایجاد کند ولی مهمترین نکته ایی که در طراحی نمای کلاسیک معمولا به آن توجه نمیشود و بسیار مهم است هندسه طراحی نمای کلاسیک می باشد. شما هیچ نمای کلاسیک و رومی اصلی را به چشم نمی بینید که هندسه در آن رعایت نشده باشد و بتوان روی آن اسم نمای کلاسیک را گذاشت.  نکته بعدی این که آیا ایران نیز خود دارای معماری کلاسیک بوده؟ جواب این سوال قطعا بلی می باشد . ایران باستان در دوره هخامنشیان دارای سبک با شکوهی بوده که بیانگر سبک معماری کلاسیک در دوران خود است بنابراین اگر به سبک کلاسیک علاقه مند هستید بهتر است در ضمن رعایت هندسه که اصل اساسی طراحی نمای کلاسیک است حتما از تزئینات معماری کلاسیک ایرانی در طراحی ها استفاده کنید تا این المانهای زیبای معماری کلاسیک ایرانی در کشور رواج پیدا کند.

طراحی نمای کلاسیک
طراحی نمای کلاسیک

اصول طراحی نمای کلاسیک

برای داشتن نمای کلاسیک باید اصول و قواعدی را رعایت کرد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:

  1. طراحی نما به شکل قرینه و توجه به هندسه: همانطور که گفته شد یکی از اصول اصلی در طراحی نمای کلاسیک توجه به قرینه سازی و هندسه می باشد.
  2. استفاده از ستون: ستون یکی از المانهای اصلی طراحی نمای کلاسیک میباشد شاید ساختمانی که از این المان اصلی استفاده نکرده را نتوان نمای کلاسیک نامید به هر حال استفاده از المان ستون در طراحی نمای کلاسیک به شکلهای مختلف رایج است و باید به آن توجه ویژه کرد.
  3. استفاده از سنتوری و یا تاج کلاسیک: استفاده از سنتوری و یا تاجی که در واقع ستونها زیر آن قرار میگیرد و خط آسمان نمای کلاسیک را تشکیل می دهد نیز یکی از عناصر مهم در طراحی نما کلاسیک می باشد.
  4. توجه به مصالح: در طراحی نمای کلاسیک در واقع تعدد متریال مطرح نیست و معمولا از سنگ یا سیمان روشن و به صورت تک متریال استفاده شده است و چیزی که باعث تنوع در طراحی نما میشود خطوط کلی طراحی نمای کلاسیک و الستفاده از عناصر مختلف در طراحی نمای ساختمان و نمای مجموعه می باشد. طراحی نمای سیمانی نیز در طراحی نمای کلاسیک میتواند مورد توجه قرار بگیرد.

استفاده از سرامیک خشک در طراحی نمای ساختمان

استفاده از اجرای سرامیک خشک در طراحی نما تاثیرات متعددی دارد که در زیر به طور کامل بررسی خواهم کرد:

۱. زمان و هزینه: استفاده از اجرای سرامیک خشک باعث کاهش محاسبه هزینه و زمان مورد نیاز برای انجام پروژه می شود. اجرای سرامیک خشک به معنای استفاده از تیرهای سبک (lightweight) و ماژولار (modular) است که به سادگی قابل نصب و جابجایی هستند و نیازی به زمان و هزینه بالا برای ساختارهای برجسته ندارند.

۲. وزن ساختمان: سرامیک خشک از جمله مصالح سبک به حساب می آید. استفاده از این نوع سرامیک موجب کاهش وزن ساختمان و در نتیجه سبب می شود نیاز به ساپورت بندی و بسترهای سنگین برای نصب نما به حداقل برسد.

اجرای سرامیک خشک
اجرای سرامیک خشک
اجرای سرامیک خشک
اجرای سرامیک خشک

۳. امکانات طراحی: استفاده از سرامیک خشک باعث ایجاد امکانات بیشتری در طراحی نما می شود. این نوع سرامیک به صورت ماژولار طراحی می شود و می توان به راحتی با ترکیب انواع ماژول‌ها، طرح‌ها و رنگ‌ها نماهای منحصر به فرد و خلاقانه ای را ایجاد کرد.

۴. عمر مفید: سرامیک خشک به دلیل ویژگی های خود مانند مقاومت به آب، حرارت و خوردگی، دارای عمر مفید بالاست. با انتخاب سرامیک خشک با کیفیت و استفاده از روش‌های صحیح نصب و نگهداری، می توان برای ساختمان نما با عمر طولانی و هزینه‌های نگهداری کمتر اطمینان حاصل کرد.

۵. اثرات زیست محیطی: استفاده از سرامیک خشک به دلیل خصوصیات محیط زیستی مانند مقاومت در برابر اشعه UV، ضد آب بودن و عدم نیاز به رنگ زدن، اثرات زیست محیطی مثبتی را دارد. در واقع، استفاده از سرامیک خشک به معنای استفاده از یک مصالح دوستدار محیط زیست و با حداقل تاثیرات منفی بر طبیعت است.

۶. ایمنی: سرامیک خشک به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت و آتش، به عنوان یک واقعه محافظتی عمل می کند. این ویژگی‌ها سبب افزایش ایمنی ساختمان نما می‌شوند و در صورت وقوع حریق، احتمال گسترش آن را کاهش می دهند.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که استفاده از سرامیک خشک در طراحی نما نیاز به مشورت با تخصصیان و متخصصین مربوطه دارد. آن‌ها می توانند شما را درباره برترین مصالح سرامیک خشک، روش‌های نصب، نگهداری و سایر جنبه‌های مرتبط راهنمایی کنند.

تفاوت طراحی نمای به سبک مدرن و کلاسیک

بخش اول: طراحی نما به سبک مدرن
طراحی نما به سبک مدرن به عنوان یک رویکرد معاصر در طراحی ساختمان‌ها، از ویژگی‌هایی مانند خطوط ساده و شیب‌دار برای ایجاد ظاهری ساده و زیبا استفاده می‌کند. ساختمان‌های مدرن از جلوه‌های سه بعدی و استفاده از شیشه در نماها به منظور ایجاد تجربه‌ی متفاوت برای ساکنان و عابران بهره می‌برند. همچنین، از تکنولوژی‌های نوین و مواد مدرن برای ساختمان استفاده شده و دقت زیادی در برگزینی مصالح و پوشش های نما صورت می‌گیرد.

بخش دوم: طراحی نما به سبک کلاسیک
اما طراحی نما به سبک کلاسیک بر روی جزئیات پیچیده و زیبا تأکید دارد و از عناصری مانند ستون‌ها، پیلارها، و ترازیوم‌ها استفاده می‌کند تا یک ظاهر بارمانیک و گرانقیمت را به ساختمان ببخشد. الهام گرفتن از طراحی‌های قدیمی و تاریخی برای طراحی نما در این سبک رایج است. با این حال، سبک کلاسیک همچنین با شیوه‌های مدرن و معاصر بروزشده است و در برخی از ساختمان‌ها از ترکیبی از سبک‌های مدرن و کلاسیک استفاده می‌شود.

 

طراحی نمای رومی
طراحی نمای رومی

 

بخش سوم: تلاقی زمان‌های مختلف
هرچند که سبک‌های مدرن و کلاسیک به طور کلی از یکدیگر متفاوت هستند، اما در برخی موارد این دو سبک با هم تلاقی می‌کنند. برخی طراحان و معماران با استفاده از المان‌های کلاسیک و یا سبک طراحی نمای رومی در سبک مدرن و یا از تکنیک‌های مدرن در طراحی‌های کلاسیک، نماهایی را طراحی می‌کنند که تعادلی منحصر به فرد بین زمان‌های مختلف را بوجود می‌آورند. این تلاقی می‌تواند در نماهایی با عناصر کلاسیک در ساختمان‌های مدرن و یا در بروزرسانی ساختمان‌های کلاسیک با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن دیده شود.

در نتیجه، انتخاب سبک مناسب برای طراحی نما بیشتر به نیازها و پیشنهادهای مشتری و نیز به محیط ساختمان بستگی دارد. در هنگام برنامه‌ریزی و طراحی نما، همکاری با معماران و متخصصان تجربه‌دار در این حوزه بسیار مهم است. آنها می‌توانند با توجه به نیازها و محیط، طرحی منحصر به فرد را ایجاد و به شما کمک کنند

تاثیر رنگ در طراحی نمای ساختمان

رنگ در طراحی نمای ساختمان بسیار مهم است و تاثیر بسزایی در جذابیت و زیبایی نمای ساختمان دارد. رنگ‌های سرد مانند آبی، سبز و بنفشه به نمای ساختمان شیکی و مدرنیته می‌بخشند، در حالی که رنگ‌های گرم مانند قرمز، زرد و نارنجی به نمای ساختمان احساس گرما و صمیمیت می‌دهند. همچنین رنگ‌های تیره مانند مشکی، خاکستری و قهوه‌ای به نمای ساختمان شیکی و جدیت می‌بخشند، در حالی که رنگ‌های روشن مانند سفید و آفتابی به نمای ساختمان شادابی و پویایی می‌بخشند. برای انتخاب رنگ مناسب در طراحی نمای ساختمان، باید با توجه به نوع ساختمان و فضای اطراف آن، با توجه به نقش وظیفه‌ای ساختمان و با توجه به سلیقه مشتری، انتخاب شود.

استفاده از رنگ در طراحی نما برای کاربری های خاصی مثل طراحی نمای مغازه بسیار حیاتی و تاثیر گذار است.

نرم افزارهای مناسب طراحی نما

در زمینه طراحی نمای ساختمان، مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای کاربردی و قدرتمند وجود دارد که به معماران و مهندسان این امکان را می‌دهند تا طراحی‌های خلاقانه و دقیق برای نمای ساختمان‌ها انجام دهند. در ادامه، به برخی از معروف‌ترین نرم‌افزارهای طراحی نمای ساختمان اشاره خواهم کرد:

1. AutoCAD: AutoCAD یکی از پرکاربردترین نرم‌افزارهای طراحی ساختمانی است. این نرم‌افزار امکان طراحی دقیق نقشه‌ها، نماها و جزئیات ساختمانی را با استفاده از ابزارهای پیشرفته از جمله لایه‌بندی، افزونه‌ها و قابلیت‌های سه بعدی فراهم می‌کند.

2. SketchUp: SketchUp یک نرم‌افزار سه بعدی است که برای طراحی معماری و طراحی نماهای ساختمانی بسیار مناسب است. این نرم‌افزار قابلیت‌های مدل‌سازی سه بعدی سریع، قابلیت نمایش واقع‌گرایانه، ابزارهای ساخت و ویرایش شی‌ها را ارائه می‌دهد.

3. Revit: Revit یک نرم‌افزار مدل‌سازی اطلاعات ساختمانی (BIM) است که برای طراحی و مدل‌سازی ساختمان‌ها و نماها به منظور تولید طرح‌ها و نقشه‌های ساختمانی استفاده می‌شود. این نرم‌افزار امکان همکاری بین تمام اعضای پروژه را فراهم می‌کند و به‌روزرسانی خودکار نقشه‌ها و آشکارسازی تداخل‌ها را امکان‌پذیر می‌سازد.

4. Rhinoceros: Rhinoceros یا به اختصار Rhino یک نرم‌افزار مدل‌سازی سه بعدی است که برای طراحی و مدل‌سازی نماهای ساختمانی استفاده می‌شود. این نرم‌افزار قابلیت‌های قدرتمندی مانند قابلیت واقع‌گرایی، ساخت و ویرایش شی‌ها، و ایجاد نماهای پیچیده را فراهم می‌کند.

5. 3ds Max: 3ds Max یک نرم‌افزار مدل‌سازی، رندرینگ و انیمیشن سه بعدی است که برای ایجاد ویژوالیزاسیون‌های نمای ساختمانی با استفاده از انیمیشن و رندرهای واقع‌گرایانه بسیار مناسب است.

این تنها معرفی نمونه‌ای از نرم‌افزارهای طراحی نمای ساختمان است. هر کدام از این نرم‌افزارها دارای قابلیت‌ها و ابزارهای منحصر به فردی هستند و انتخاب نرم‌افزار مناسب بسته به نیازها و تجربه شماست.

طراحی نما
طراحی نمای کلاسیک
طراحی نما
طراحی نمای کلاسیک

اگر نیاز به بازسازی نما دارید یا در حین اجرای ساختمان خود هستید با ما تماس بگیرید.

انواع سیستم شیشه و پنجره در طراحی نمای ساختمان

1. سیستم شیشه دوجداره: در این سیستم، دو لایه شیشه به وسیله یک فضای خالی از هوا از هم جدا شده‌اند که باعث ایجاد عایق حرارتی و صوتی می‌شود.

2. سیستم شیشه سه‌جداره: در این سیستم، سه لایه شیشه به وسیله دو فضای خالی از هوا از هم جدا شده‌اند که باعث افزایش عایق حرارتی و صوتی نسبت به سیستم دوجداره می‌شود.

3. سیستم پنجره دوجداره: در این سیستم، دو قسمت پنجره به وسیله یک فضای خالی از هوا از هم جدا شده‌اند که باعث ایجاد عایق حرارتی و صوتی می‌شود.

4. سیستم پنجره سه‌جداره: در این سیستم، سه قسمت پنجره به وسیله دو فضای خالی از هوا از هم جدا شده‌اند که باعث افزایش عایق حرارتی و صوتی نسبت به سیستم دوجداره می‌شود. همچنین، در این سیستم از پروفیل‌های با کیفیت بالا و سیستم قفل‌های پنجره استفاده می‌شود که باعث افزایش امنیت ساختمان می‌شود.

نمایش طرح و نمای ساختمان در اولین برخورد مخاطب، بیان کننده هویت و کیفیت ساخت و بیان کننده کیفیت طراحی کل مجموعه می باشد. نمای یک مجموعه باید منطبق بر کارکرد اصلی آن ساختمان باشد، طراحی نما باید سازگار با نماهای همجوار طراحی گردد. در واقع نما، دکوراسیون خارجی ساختمان محسوب می شود. بنابراین هرچقدر این دکور زیباتر و جذاب تر باشد، بهتر میتواند بیانگر زیبایی های داخلی ساختمان باشد

نما به عنوان مجموعه ایی از عناصر یک بنا و ساختمان ، در حال حاضر یکی از مهمترین قسمتهای ساختمان از نظر عملکرد و طراحی معماری است زیبایی نما به تنهایی و به خودی خود نیست که نما را شاخص میکند بلکه موارد دیگری نیز وجود دارد که نما را متمایز میکند، آیتم هایی مانند پیچیدگی و تنوع، مصالح ، عملکرد ، ابهت و محل اجرای پروژه ، نمای می تواند چیزی بین 20 تا 30 درصد از کل هزینه های ساخت را به خود اختصاص دهد

نمای ساختمان در مجموع به عنوان حائلی بین شرایط جوی بیرون و فضای داخلی عمل میکند، ظاهر ساختمان را نشان میدهد و عملکرد نهایی آن به مشخصات فنی، طراحی کلی نما و اجرای بسیاری از جزئیات مورد نیاز بستگی دارد
به افرادی که با پوسته نهایی ساختمان معماری در ارتباط هستند معمولاً به عنوان مهندس نما نام برده می شود.
مهندس نما به عنوان طراح و سرپرست اصلی مدیریت طراحی و نظارت بر اجرای جزئیات طرحهای پیچیده نقش مهمی در شکل گیری و اجرای نمای نهایی کار دارد 

اگر نیاز به بازسازی نما دارید یا در حین اجرای ساختمان خود هستید با ما تماس بگیرید.

نمای ساختمان در مجموع به عنوان حائلی بین شرایط جوی بیرون و فضای داخلی عمل میکند، ظاهر ساختمان را نشان میدهد و عملکرد نهایی آن به مشخصات فنی، طراحی کلی نما و اجرای بسیاری از جزئیات مورد نیاز بستگی دارد
به افرادی که با پوسته نهایی ساختمان معماری در ارتباط هستند معمولاً به عنوان مهندس نما نام برده می شود.
مهندس نما به عنوان طراح و سرپرست اصلی مدیریت طراحی و نظارت بر اجرای جزئیات طرحهای پیچیده نقش مهمی در شکل گیری و اجرای نمای نهایی کار دارد.

ما در گروه مهرازبنا با سابقه طراحی دهها پروژه طراحی نما میتوانیم به شما برای رسیدن به نتیجه دلخواهتان کمک کنیم

پرسش و پاسخ های متداول:

  • میزان حجم نما و سطح دیده شده از منظر شهری
  • سبک مد نظر کارفرما از نظر مدرن یا کلاسیک بودن
  • اطلاعات اولیه ایی که در اختیار طراح قرار داده میشود

در مرحله اول سبک مد نظر کارفرما بر اساس نمونه کارهای ارسالی انتخاب میشود و در مرحله بعدی بر اساس سبک مد نظر کارفرما اتودهای اولیه آماده و طی جلسه ایی به کارفرما ارائه میشود سپس از بین طراحی های آماده شده یکی از طرحها انتخاب و ایرادات احتمالی کار برطرف و طرح نهایی آماده میشود و بر اساس طرحهای آماده شده نقشه های اجرایی تهیه میشود.

طراحی نما براسا سبک انتخابی و حجم نما بین یک تا دوهفته طول میکشد آماده شود. بعد از آماده شدن طراحی نما حدود یک هفته بعد نقشه های اجرایی آماده میشود.

این مطلب برای شما چقدر مفید بود؟
به این مطلب امتیاز دهید
5/5

اشتراک گذاری مطلب

نوشته های مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *