طراحی و ساخت سوله:

چکیده:

برای ساخت سوله معمولا از فونداسیون های منفرد که به کمک شناژ به هم وصل میشوند استفاده می شود.
برای جلوگیری از پوسیدگی ستونها قالبا از ستونک بتنی بر روی فونداسیون استفاده می‌شود. قرارگرفتن سازه در معرض مستقیم عوامل جوی و خطر پوسیدگی، اجرای ضد زنگ را در این سازه‌ها الزامی می‌کند. پوشش سقف عموماً از ورق کرکره‌ای گالوانیزه با آستری از پشم شیشه می‌باشد. اتصالات صفحه ستون عموماً مفصلی است. پـوشش سقف و بدنه سوله با ساندویچ پانل و سایر مصالح پوشش سوله از مراحل اصلی کار محسوب می‌شود که به دو بخش پوشش سقف سوله و پوشش بدنه سوله تقسیم می‌شود.

ساخت کارخانه

جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید

طراحی کارخانه

ساخت سازه فلزی سوله کارخانه:

در این مرحله ساخت اسکلت سوله اعم از سازه فلزی جوشی و یا  سازه فلزی پیچ و مهره‌ای بر اساس نقشه تایید شده با ورق و آهن آلات مرغوب و معین شده توسط مهندس محاسب، در سالن سرپوشیده کارخانه شروع می‌شود. در ساخـت اسکلت سوله مـتــریال و دستـگـاه‌هـای جـوشـکـاری (دستگاه جوش الکترود، دستگاه جوش توپودری، دستگاه جوش زیر پودری، دستگاه جوش اتوماتیک دروازه‌ای) و برشکاری (دستگاه هوابرش، قیچی و گیوتین، دریل، فرز و…) از موارد مهمی در تعیین کیفیت و طول عمر سوله می‌باشد. هرچه دستگاه‌های جوشکاری پیشرفته‌تر و یا ترجیحا اتوماتیک بوده و الکترود و سیم جوش‌ها از برندهای معتبر و استاندارد باشد کیفیت اتصالات مقاطع بالاتر بوده و در نتیجه سازه دارای استحکام بیشتری می‌باشد. استفاده از تست‌های غیر مخرب مانند RT و بازرسی‌های جوش تاییدی قابل قبول بر کیفیت جوشکاری مقاطع می‌باشد. پس از مرحله فوق اسکلت سوله برای سند بلاست و رنگ کاری به سالن رنگ منتقل می‌شود تا با استفاده از رنگ مرغوب و استاندارد و دستگاه‌های رنگ کاری اتوماتیک، تمامی سطوح اسکلت با دقت بالا و ضخامت رنگ استاندارد (میزان میکرون مورد تایید قسمت QC کنترل کیفیت) رنگ کاری گردد و پس از خشک شدن رنگ، اسکلت آماده بارگیری و حمل به محل احداث و نصب سوله شود.

همزمان با ساخت اسکلت در کارخانه مراحل آماده سازی زمین، خاک برداری، فونداسیون و پی ریزی در محل پروژه صورت می‌پذیرد تا آماده نصب اسکلت شود. در این مرحله بتن ریزی و فونداسیون اختصاصی در صورت نصب ماشین آلات در سوله با توجه به کابری سوله نیز انجام می‌پذیرد. همچنین در صورت نیاز به تردد متوالی هر گونه ماشین آلات حمل و نقل مانند لیفتراک و تریلر، کف سازی اولیه و زیرین سوله باید متناسب با وزن این ماشین آلات تقویت و انجام شود.

انواع سوله:

ساخت‌ سوله براساس نیاز های ساختمانی انجام میگیرد و متناسب با کاربرد های مختلف سوله های ساختمانی میتواند برای کاربردهای مختلف طراحی و ساخت انجام شود. از این رو در ادامه بحث به معرفی بیشتر انواع سوله ها می پردازیم.

ساخت سوله مرغداری

برای احداث کارگاه های پرورش مرغ های گوشتی و تخم گذار با ظرفیت های متفاوت و با سفارش های کارفرمایان در سراسر ایران ساخت‌ سوله مرغداری انحام میگیرد. این سوله ها متناسب با نیاز های مراکز مرغداری و با ارتفاع کم و قوس های بیشتر طراحی می گردد و مراحل ساخت ان براساس اصول فنی و مهندسی انجام میگیرد. ساخت اسکلت فلزی این سوله ها بر اساس متراژ و حجم فعالیت متغیر بوده و به سفارش کارفرما وابسته است.

ساخت‌ سوله صنعتی:

ساخت‌ سوله صنعتی با هدف راه اندازی واحد های صنعتی انجام میگیرد و متناسب با شرایط اقلیمی منطقه ساخت و با توجه به کاربرد طراحی و نوع متریال متفاوت خواهد بود. این سوله ها برای نیاز های صنعتی و کارخانجات تولیدی و صنعتی ساخته می شوند و تمامی مراحل ساخت آن ها براساس اصول مهندسی بوده و دارای طرح و نقشه مهندسی است که کارفرما میبایست براساس آن به خواسته های خود برسد.

ساخت‌ سوله های ورزشی

ساخت‌ سوله های ورزشی به عنوان یکی از مهم ترین بخش های ساخت‌ سوله محسوب می شود. سوله های ورزشی میتوانند برای کاربرد های اختصاصی طراحی شوند. بد نیست بدانید سوله های ورزشی عموما سالن های ورزشی چند کاربره هستند که در شهرستان ها ساخته میشوند این سوله های ورزشی برای  ساخت بایستی استاندارد های مخصوص را رعایت کرده و براساس اصول فنی و مهندسی ساخته شوند . از این رو نیاز به دانش فنی و داشتن ابزار های لازم می تواند از جمله نیاز های اساسی برای ساخت سوله محسوب شود.

ساخت‌ سوله های کارگاهی و تولیدی

کارخانه ها و گارگاه ها عموما در شهرک های صنعتی و در خارج از شهر ساخته می شوند. برای ساخت کارگاه های تولیدی صنعتی عموما از سوله استفاده می شود. این سوله ها می توانند سوله دست دوم یا سوله نو باشد. از این رو متناسب با متراژ بنا نیاز به دانش مهندسی خاص است که بتوان به خواسته های کارفرما دست یافت. ساخت‌ سوله به عنوان اولین گام در استارت فعالیت های تولیدی محسوب شده و با استفاده از این سازه ها می توان به آغاز فعالیت های اقتصادی با هزینه کمتر امید داشت. ساخت اسکلت فلزی نیز برای بخش عمرانی کارگاه ها مرسوم است، اما به محبوبیت سوله نرسیده چرا که سوله هزینه تولید کمتری دارد.

ساخت‌ سوله های جدید با ubm, kspan:

امروزه با توسعه یافتن علم و تکنولوژی، دیگر روش‌های سنتی و قدیمی پاسخگوی نیازهای کنونی نمی‌باشند زیرا رقابت در دو زمینه قیمت و سرعت ساخت بسیار زیاد شده و از اهمیت ویژه‌ای بر خوردارند. به همین دلیل هم اکنون روش‌های ساخت‌ سوله نیز تغییر کرده و از دستگاه‌هایی نظیر UBM و KSPAN (یو بی ام و کی اس پن) استفاده می‌شود که سرعت ساخت را تا حداقل ۵ برابر افزایش می‌دهند و قیمت تمام شده سازه سوله را به میزان حداقل ۵۰ درصد کاهش می‌دهند. سازه‌ها به صورت ضد زلزله بوده چون بسیار سبک می‌باشند و در مقابل سرعت باد تا بیش از ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت مقاوم هستند. همچنین به دلیل داشتن شیارهای متعدد بر روی سطح خود جریان هوا به عنوان یک پوشش عایق در آن‌ها عمل می‌کند. البته در مناطق بسیار سرد نظیر سیبری یا مناطق بسیار گرم می‌توان از پوشش‌های پلی اورتان برای عایق بندی بیشتر استفاده نمود. این سازه‌ها بر روی یک فونداسیون سبک قابل اجرا هستند. همچنین نیازی به جوشکاری ندارند.

عوامل مهم در پوشش سقف و بدنه سوله:

  • سرعت نصب (صرفه جویی در برنامه زمان بندی، هزینه دستمزد کارگران، هزینه بالا سری مصالح، هزینه دور ریز مصالح)

  • قیمت تمام شده (کاهش هزینه تمام شده که باعث کاهش هزینه کل پروژه می‌گردد)

  • عایق بندی دمایی (سبب بازگشت سرمایه به دلیل صرفه جویی و جلوگیری از اتلاف انرژی می‌گردد)

  • عایق بندی صوتی (به دلیل تولید اصوات ناخواسته در خطوط تولید و سایر فعالیت‌های صنعتی و تاثیرات نامطلوب بهداشتی و زیست محیطی بر محیط بیرونی سوله و الزامات کسب گواهینامه‌های استاندارد زیست محیطی بین المللی جهت صادرات محصولات)

  • نوع کاربری سوله و ضروریات قانونی برای استفاده از نوعی پوشش خاص (صنایع غذایی، صنایع پلاستیک، انبار، صنایع سنگین، سرد خانه و سایر کاربری‌ها)

  • تعمیرات آسان (در صورت آسیب دیدگی بخشی از پوشش بنا به هر دلیلی ترمیم آن سریع، ارزان و بدون وارد کردن آسیب به بخش‌های کناری باشد)

  • زیبایی نمای بیرونی و درونی (پوشش حتی‌المقدور بنا به نوع کاربری سوله دارای قابلیت دکوراتیو بوده تا محیط کاری چشم نوازی را فراهم آورد)

  • مقاومت در برابر پوسیدگی، خوردگی و رطوبت (به دلیل قرار گرفتن برخی از سازه‌ها در شرایط جوی و یا کاری و اعمال تاثیرات خورنده‌ای طبیعی و غیر طبیعی باید دارای مقاومت بالا باشد تا سازه دچار فرسایش زود هنگام نگردد)

  • سهولت در نصب و قابلیت استفاده مجدد (در صورت نیاز به دمونتاژ و تغییر محل و یا کاربری سوله با کم‌ترین پرت و دور ریز قابلیت استفاده در سازه دیگر را داشته باشد)

  • وزن کم پوشش سوله (که نیروهای حاصل از وزن بار مرده بر اسکلت و فونداسیون سوله را کاهش داده و در شرایط بروز حوادث طبیعی مانند زلزله و حوادث غیر طبیعی مانند انفجارها قابلیت تحمل سازه افزایش پیدا می‌کند)

برای پوشش بدنه داخلی و خارجی و سقف سوله می‌توان از مصالح پوششی گوناگونی مانند: ساندویچ پانل‌های پلی یورتان گالوانیزه و یا آلوزینک 3D، پانل‌های مش بندی شده پلی استایرن، آجر، سنگ، کاشی، سرامیک، موزاییک، ورق‌های آزبست، ورق‌های سیمانی، بلوک سیمانی، بلوک‌های سیپورکس پشم شیشه، پانل‌های سیمانی و بتنی پیش ساخته، بتن ورق‌های آلومینیومی و سایر مصالح استفاده نمود. در میان مصالح فوق ساندویچ پانل پلی یورتان دارای بیش‌ترین مزیت کاری بوده و تقریبا همه نیازهای ما از یک پوشش مناسب و کارآمد را در بر می‌گیرد.