طراحی سوله صنعتی:

ساخت سوله صنعتی

سوله ها می توانند در موارد بسیاری مورد استفاده قرار بگیرند از جمله ی این موارد می توان به سوله های صنعتی اشاره نمود که عمده کاربرد سوله ها همین موارد صنعتی محسوب می شود , کارخانه های صنعتی , سردخانه های صنعتی و .. جزو موارد استفاده ی این سازه ها محسوب می شوند .

ساخت سوله ها نیز همانند سایر سازه های ساختمانی هزینه هایی  را در پی خواهد داشت در این مقاله سعی شده تا با محاسبه ی هزینه ساخت سوله به خریداران به جهت خرید سوله ای متناسب با نیاز و بودجه شان کمک شود .

عوامل تاثیر گذار در قیمت سوله :

هزینه ی سوله صنعتی در هر کاربری به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله ی آن ها که مهم ترین هم محسوب می شود متراژ دهانه سوله می باشد میزان ابعاد سوله که از سوی کارفرما تعیین می گردد در قیمت نهایی سوله بسیار اثر گذار است به عبارتی دیگر می توان گفت با افزایش متراژ دهانه سوله ها هزینه های ساخت کاهش می یابد .

نکته اول:

هرچه ابعاد دهانه سوله بیشتر و بزرگتر باشد، در ساخت سازه باید فولاد بیشتری بکار برد و در نتیجه قیمت ساخت سازه بالاتر میرود، اما موضوع فقط به اسکلت فلزی سازه ختم نمی شود بلکه هر چه قدر دهانه سازه عریض تر باشد میزان متراژ دیوارها کاهش پیدا میکند و همچنین میزان فنداسیون در ساخت سوله صنعتی نیز کاهش پیدا میکند. برای اینکه بتوانید بهترین ابعاد را برای سفارش سوله خود بدانید و با موضوعات پیش گفته بهتر آشنا بشوید لطفا مقاله ساخت سوله را ملاحظه فرمایید.

از دیگر عوامل تاثیر گذار در قیمت ساخت سوله های صنعتی می توان موارد زیر را نام برد:

میزان وزن سوله: سوله های صنعتی به دلیل نوع کاربری و ساختاری که دارند عمدتا با وزن های سنگینی ساخته می شوند , البته با به کارگیری روش ها و تکنیک های خاصی می توان سوله فوق سبک صنعتی ساخت که بسیار به صرفه تر و کاربردی تر از سوله های قبلی است .

روش ساخت سوله : با به کارگیری جدیدترین متدها و تجهیزات سوله سازی می توان سوله ای بهینه ( چه از نظر زمان ساخت و چه از نظر قیمت ) تولید نمود که در برابر هر نوع فشاری مقاومت کافی را داشته باشد .

نکته دوم:

بعد از انتخاب ابعاد مناسب که لینک آن در پاراگراف نکته اول گذاشته شد، بیشترین تاثیر در قیمت ساخت سوله صنعتی را انتخاب روش ساخت مناسب میباشد. شما باید ۳ روش اصلی ساخت سوله را بشناسید تا بعد از آن بتوانید نسبت به نوع کاربری خودتان بهترین روش ساخت را انتخاب کنید. ما در مقاله معرفی انواع سوله به اختصار در مورد هر یک از روشهای موجود توضیحات مفصلی داده ایم و معایب و مزایای هر کدام را گفته ایم. پس قبل از پر کردن استعلام قیمت ساخت سوله حتما از این مقاله دیدن فرمایید. 

کیفیت متریال : اینکه در ساخت سوله از چه مصالح با چه میزان کیفیتی استفاده شده است در قیمت تمام شده ی سوله تاثیر مستقیم دارد , ساخت سوله از سوی شرکت های باتجربه و مجهز در این حین بسیار اثرگذار است که می توانند با استفاده از مهندسان کارآزموده و تجهیزات به روز خود بدون اینکه کیفیت ساخت را پایین بیاورند در هزینه های جاری صرفه جویی کنند و قیمت نهایی را پایین بیاورند .

با مدیریت هریک ازاین موارد می توان سوله ارزان ساخت که هم کیفیت متریالش مرغوب باشد و هم استحکام لازم را داشته باشد .

تفاوت سوله های صنعتی با غیر صنعتی

یکی از باورهای غلط و رایجی که بین مردم وجود دارد تفکیک سوله های صنعتی و غیر صنعتی است ، و یک باور بسیار غلط این که تصورشان این است که سوله های سنگین تیرورق صنعتی است و سوله های سبک خرپایی غیر صنعتی!!!

خب اگر بخواهیم به این موضوع کمی دقیق تر نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که این موضوع به هیچ عنوان صحیح نیست زیرا وقتی یک سوله طراحی میشود ( با هر روشی ) باید آیین نامه های سازمان نظام مهندسی را پاس کند، حال اگر به این مهم دست یابد مجوز ساخت یک سوله ایمن صادر میشود. در کل سوله های باید مقاومت چند آیتم را داشته باشند:

مقاومت در برابر بار برف

مقاومت در برابر بار باد

مقاومت در برابر زلزله

مقاومت در برابر برف و زلزله

مقاومت در برابر باد و برف

مقاومت در برابر باد و زلزله

مقاومت در برابر برف و باد و زلزله

حال باید یک سازه تمام محاسباتش برای این بارها حساب شده باشد، و فرقی نمیکند یک سوله برای ناحیه صنعتی ساخته شده باشد یا برای مجموعه ورزشی. اگر محل اجرای این دو سوله و ابعادشون یکی باشه ، ظراحیشان هیچ فرقی باهم نمیکند.

نکته:

فرض کنید میخاهیم دو دستگاه سوله با دهانه ۳۰ متر و طول ۱۰۰ متر و ارتفاع ۶ متر در تهران بسازیم ، یکی با روش تیر ورقی و یکی با روش خرپایی، و در ضمن در هر دو تمام آیین نامه های نظام مهندسی را رعایت کنیم.

در روش خرپایی در هر متر مربع حدودا ۲۷ کیلو فولاد مصرف میشود تا بتوانیم یک سوله ایمن با یک دفترچه محاسبات صحیح داشته باشیم.

در روش تیرورق در هر متر مربع حدودا ۳۹ کیلو فولاد مصرف میشود تا بتوانیم یک سوله ایمن با یک دفترچه محاسبات صحیح داشته باشیم.

سوال:

با توجه به اینکه سوله تیرورقی در هر متر ۱۲ کیلو گرم و در کل ۳۷ تن از سوله خرپایی سنگین تر است، بگویید کدام سوله مقاوم تر است؟؟؟

جواب:

مقاومت در هر دو سوله یکی است و هیچ تفاوتی نسبت به هم از لحاظ مقاومت و استحکام ندارند.

زیرا ساخت سوله صنعتی خرپایی توانسته با توجه به نوع طراحی و تفاوت متریال ، با ۲۷ کیلوگرم مهر تایید نظام مهندسی را بگیرد و سوله تیرورق با ۳۹ کیلو مصرف فولاد توانسته مهر تایید سازمان نظام مهندسی را بگیرد. در واقع میتوان به این صورت هم به موضوع نگاه کرد که اگر این سوله تیر ورقی را با ۳۵ کیلو گرم فولاد هم میساختند، نمی توانست تاییدیه بگیرد و قطعا با یک برف سنگین سوله ریزش میکرد.