اجرای نمای کامپوزیت

قبل از اجرای نمای کامپوزیت توسط تیم مجری، کارفرمای گرامی باید حتما در مورد روش نصب و اجرای نمای کامپوزیت آگاهی کامل داشته باشد. چون با توجه به شرایط هر پروژه انتخاب روش صحیح برای نصب کامپوزیت بر کیفیت کار تاثیر می گذارد.

گروه معماری مهراز بنا قبل ازنصب کامپوزیت مشاوره تخصصی در مورد انتخاب و نصب کامپوزیت نما را ارائه می دهد تا بهترین روش از نظر اجرا و از نظر اقتصادی در نهایت انتخاب و مورد استفاده قرار گیرد، باید این نکته را توجه داشت که انتخاب روشهای غیر استاندارد خسارت مالی را در پی خواهد داشت. بنابراین در طراحی نما قبل از اجرا حتما باید سیستم مورد نیاز برای اجرا در نظر گرفته شود.

نمای کامپوزیت بدون دخالت ملات و به روش خشک انجام می شود و به صورت شبکه ایی از اتصالات فلزی و گاهی زیرسازی آلومینیوم در روشهای مختلف صورت می گیرد. بنابراین در مرحله طراحی اولیه و یا مرحله تهیه نقشه های اجرایی باید سیستم نصب کامپوزیت نما مد نظر قرار گیرد و بر اساس آن نقشه های اجرای نمای کامپوزیت تهیه گردد.

گروه مهراز بنا متخصص در طراحی و اجرای نمای کامپوزیت

گروه مهراز بنا با سابقه طراحی و نظارت بیش از دهها پروژه ، اگر در رابطه با نمای کامپوزیت سوالی دارید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 کامپوزیت در حالت کلی به موادی گفته می شود که متشکل از دو یا چند ماده مختلف می باشد به طوری که ماده ترکیبی حاصل، از هر کدام از اجزا دوام بیشتری دارد. نمای کامپوزیت در ایران و بسیاری از کشورها طرفداران زیادی دارد. پانل های کامپوزیت آلومینیومی متشکل از سه لایه است که دو لایه آن ورق آلومینیوم و لایه بعدی از جنس پلی اتیلن است. لایه ای که در بیرون پانل استفاده شده است شامل پرایمر رزین اپوکسی و یک لایه PVDF بوده که منجر به تثبیت رنگ می شود. این نما ها مزیت های بسیاری دارند. از آن جمله مواردی مانند تنوع رنگ، دوام و طول عمر در مقابل شرایط خاص جوی، تعمیر و نگهداری راحت، امکان ماشینکاری، ایجاد خمش و سوراخکاری را می توان نام برد.

فهرست مطالبی که میخوانید:

مزایای نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت مزیت های بی شماری دارد که باعث شده محبوبیت پیدا کند. این نما سبک وزن است و دوام و امنیت بالایی در طولانی مدت دارد. برخورداری از استحکام مکانیکی، مقاومت در برابر آتش سوزی، زلزله، برف و باران و طوفان و خوردگی از مشخصات بارز این نما می باشد. اجرای این نما به راحتی و سریع قابل انجام بوده و در طول زمان دچار فرسایش و تغییر شکل نمی شود. همان گونه که اشاره کردیم تنوع رنگ و طرح، سطح صاف و یکنواخت، امکان استفاده از ورق های نانو و حکاکی طرح و لوگو بر روی آن، از امتیازات ویژه این نما است.

اجرای نمای کامپوزیت باعث بهره مندی از یک عایق حرارت و عایق صدای مناسب برای ساختمان می شود. همچنین استفاده از این نما در بازسازی ساختمان ها، به دلیل انعطاف و راندمان بالا بسیار مناسب است. نکته جالب توجه دیگر در مورد این بنا عدم استفاده از سیمان و خاک بوده که باعث می شود در اجرای آن هیچ گونه آلودگی صوتی و گرد و خاک وجود نداشته باشد. قیمت این نما به صرفه است و به راحتی می توان پانل های کامپوزیت نصب شده را جایگزین کرد. البته اضافه کردن مواردی مانند لوله کشی و نورپردازی یا تهویه مطبوع در زیر این پانل ها  نیز امکان پذیر است.

 

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

برای اولین بار ورق های کامپوزیت نما در سال 1969 در آلمان ساخته شد و به مرور زمان در صنعت ساختمان مورد استقبال قرار گرفت.

ورق های کامپوزیت نما بدون محدودیت در طراحی می توان در نمای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار گیرد. این ورق ها به صورت کلی از دو لایه تشکیل شده است که لایه های بیرونی ورق کامپوزیت نما به ضخامت نیم میلیمتر از جنس آلومینیوم مقاوم در برابر خورشید تشکیل شده و هسته میانی ورق ها به ضخامت 3 تا 5 میلیمتر از جنس پلاستیک یا ماده ایی پر کننده می باشد.

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

راهنمای نصب و اجرای پانل ACM

ساختن یک نمای کامپوزیت خانه، یک دفتر یا یک تابلوی تبلیغاتی گاهی اوقات به دلیل پیچیدگی های موجود در این فرآیند می تواند چالش برانگیز باشد. نه تنها ایجاد یک ساختار از ابتدا تا انتها نیاز به برنامه ریزی دقیق دارد، بلکه باید مقرون به صرفه و مهمتر از همه جذاب و لذت بخش باشد. عناصری مانند پیمانکار، بودجه، متریال و برنامه همه از جمله مسائلی هستند که می توانند انجام این پروژه را برایتان لذت بخش نمایند. گر چه تمام مراحل دست شما نیست اما مواردی مانند انتخاب مواد مناسب و نصب و اجرا بدون شک دست شماست. در حقیقت از زمان ورود مواد کامپوزیت آلومینیومی (ACM) مدیریت نمای کامپوزیت راحت تر شده است. بنابراین قبل از استفاده از پانل های ACM باید بدانیم آنها چه هستند و نصب و اجرای آنها به چه صورتی انجام می گیرد. پس با ما همراه باشید.

راهنمای اجرای نمای کامپوزیت آلومینیومی

اجرای نمای کامپوزیت مراحل مختلفی دارد، البته قبل از نصب باید زمینه هایی آماده شود. پانل کامپوزیت عملکرد بسیار قوی ای دارد. همچنین از نظر کیفیت ساختاری، زیبایی و کاربردی ثابت شده است. با این حال بسیاری از افراد از آنچه قبل از ساخت پانل های کامپوزیت آلومینیومی باید آگاه باشند، بی اطلاع هستند. باید تفاوت پانل های کامپوزیت آلومینیومی را به وسیله دیوارهای داخلی و خارجی تعیین کنید. برای روکش دیوار، پانل کامپوزیت آلومینیومی در ضخامت های مختلفی طراحی می شود. برخی از آنها برای داخل، برخی برای نمای بیرونی و برخی برای هر دوی این موارد کاربرد دارد. بنابراین باید قبل اجرای نمای کامپوزیت به این مورد توجه کرد و ضخامت مناسب را انتخاب نمود. در ادامه ی این مقاله به مراحل نصب و اجرای نمای کامپوزیت می پردازیم.

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

اندازه گیری

اولین نکته ای که در اجرای نمای کامپوزیت باید به آن توجه شود اندازه گیری و اصلاح کانکتورهای افقی و عمودی است. اولین و مهم ترین عنصر در نصب پانل تعیین درست اندازه آن است. به همین دلیل باید دقت اندازه گیری بالا باشد. وجود حتی یک خطای جزئی می تواند فرایند نصب را دچار مشکل کند.

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

ساخت

پس از اندازه گیری دقیق، برای اجرای نمای کامپوزیت باید پانل ها را ساخت. ساخت پانل های کامپوزیت به ماشین آلات و روش های تخصصی نیاز دارد. که روش های مسیریابی r و تاشو دو مرحله مهم هستند. ماشین‌های مسیریابی استاندارد به اره‌ های پانل عمودی توسعه‌ یافته جهانی، که شامل روترهای پانل دستی با انواع تیغه‌های مسیریابی هستند، می‌توانند پانل‌های کامپوزیت آلومینیومی را هدایت کنند. برای به حداقل رساندن فرورفتگی یا خم شدن ورق های ACP، کف/ پایه باید صاف و عاری از ذرات ناخواسته باشد (توصیه می کنیم برای تمیز کردن از جاروبرقی استفاده شود). برای به حداقل رساندن نگرانی‌ها در مورد سطوح پوشش‌داده ‌شده، توصیه می‌شود که ورق منحصراً از سمت پایین هدایت شود. خمش معکوس ناحیه مسیریابی اغلب مجاز نیست.

در ساخت پانل های کامپوزیت برخی از تجهیزات مورد نیاز است. یک روتر دستی با یک تیغه شیار v می تواند برای پردازش تعداد کمی از پانل ها استفاده شود در حالی که یک اره مدور رومیزی یا روتر CNC برای پردازش در مقیاس بزرگ مورد نیاز است.ب رش یا اره کردن ورق های ACP یک روش ساده است که می تواند با استفاده از تجهیزات فلزی تجاری رایج انجام شود. دستگاه های پانچ ورق فلزی می توانند به راحتی پانل ها را با هر ضخامتی منگنه کنند. یک دستگاه پرس سه رول و یک دستگاه پرس بریک می توانند به راحتی پانل های کامپوزیت آلومینیومی را خم کرده و شکل دهند. مته های پیچشی که معمولاً برای فلزات و پلاستیک ها مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند به راحتی مواد را سوراخ کنند.

پانل های کامپوزیت با استفاده از پرچ هایی که در سازه های آلومینیومی استفاده می شود به یکدیگر یا به مواد دیگر متصل می شوند. پرچ‌های کور آلومینیومی با پیچ‌های SS (استیل ضد زنگ) برای استفاده در محیط‌های بیرونی و رطوبت بالا توصیه می‌شوند زیرا از خوردگی لبه‌ها جلوگیری می‌کنند. هنگام استفاده از روش چسباندن برای چسباندن ورق های ACP، توصیه می شود فقط از چسب انعطاف پذیر و مقاوم در برابر آب و هوا استفاده شود.

ضد آب بودن

مهم ترین مرحله در نصب و اجرای نمای کامپوزیت، ضدآب بودن آن است. برای تامین این موضوع قبل از نصب پانل کامپوزیت آلومینیومی باید یک سد آب و هوا، که در برابر شرایط جوی از سازه محافظت می کند نصب شود. در مرحله اول نوعی پرایمر بر روی قاب ها تعبیه می شود و بعد از آن از مانع آب و هوا، به منظور آب بندی مواد روکش استفاده می شود.

سیستم نصب

در اجرای نمای کامپوزیت استفاده از سیستم نصب اهمیت زیادی دارد. این سیستم به سازندگان کمک می کند تا روکش های ACP را به صورت مستقیم به کار ببرند. سپس قاب های روکش را به ترتیب تعیین شده نصب می کنند. در ترتیب در نظر گرفته شده عواملی مانند اهمیت قسمت های مختلف و گوشه و زوایا تعیین کننده هستند.

متریال کامپوزیت جزو مصالحی هست که میتوان هم در قسمت داخلی ساختمان و هم در قسمت خارجی و نمای ساختمان مورد استفاده قرار گیرد، نمای کامپوزیت را در ساختمانها با کاربریهای متفاوت مانند ساختمانهای اداری و تجاری و فروشگاهها و … استفاده کرد. 

متریال کامپوزیت دارای طرحها و رنگها و ویژگی های مختلفی هست که طراح از هرکدام از این ویژگیها در قسمتهای مختلف ساختمان بهره میگیرد.

در اجرای نمای کامپوزیت از روشهای مختلف استفاده میشود که این روشها با توجه به محلهای مختلف نصب نمای کامپوزیت مورد استفاده قرار میگیرد. به طور مثال روشنصب نمای کامپوزیت فضای داخلی با فضاهای خارجی یا ساختمانهای بلند مرتبه با یکدیگر متفاوت است.

دستورالعمل نصب پانل کامپوزیت آلومینیومی

در مرحله آخر از اجرای نمای کامپوزیت، باید پانل ها بر روی سیستم نصب سوار شوند. در این مرحله باید از اتصال گیره ها و بخش اصلی به پانل های کامپوزیت اطمینان حاصل کنید. بعد از آن باید پانل ها به دیوار پیچ شوند. در حین نصب پانل ممکن است بین آنها فاصله و شیارهایی وجود داشته باشد. در این صورت این درزها  با نوارهای منطبق پوشانده می شوند تا این شکاف ها پنهان شوند. درانتها می توان ابزارهایی مانند شیم را جهت تراز کردن پانل ها و گیره ها در اتصال شان به پانل به کار برد.

در اجرای نمای کامپوزیت سازندگان از فیلم محافظ غیر شفاف، بر روی پانل ها استفاده می کنند. این فیلم محافظ بعد از قرار گرفتن محصول در محل نصب باید حذف شود. نکته قابل توجه این است که برای جلوگیری از ایجاد تفاوت رنگ، پانل کامپوزیت آلومینیومی باید در جهت فلش روی فیلم محافظ نصب شود. این فیلم محافظ  باید مطابق با تاریخ مشخص شده روی فیلم برداشته شود تا از پیری فیلم محافظ و تأثیر نامناسب بر ظاهر کار جلوگیری شود.

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

نصب نمای کامپوزیت برای فضاهای داخلی

در صورتی که هدف نصب و اجرای نمای کامپوزیت بر روی دیوارهای خالی و ناهموار باشد، باید متریال با عرض 2 یا 3 میلی متری تهیه شود. قبل از نصب باید یک سوراخ 9 میلی متری در دیوار ایجاد شود. بعد از آن با در نظر گرفتن الگو و سایز پانل کامپوزیت آلومینیومی، آنها برش داده می شوند. در حین این کار با تفنگ اسپری، چسب به صورت یکدست به پشت قاب پنال ها اسپری می شود. سپس بردها به هم چسبانده می شوند و در انتها می توان فیلم محافظ را برداشت.

مراحل نصب پانل کامپوزیت ACM در دیوارهای سیمانی کاملاً مسطح کمی متفاوت است. ضخامت مواد کامپوزیت آلومینیومی باید دو یا سه میلی متر باشد. اولین قدم این است که ابعاد دیوار خود را اندازه گیری کنید و پانل را بر اساس نیاز خود بسازید یا طراحی کنید. پس از ایجاد آنها، پانل ها باید روی دیوار چیده شوند. برای بستن لبه های ACP از یک چاقوی اصلاح استفاده کنید. سپس با استفاده از یک پیچ کشویی می توانید پانل آلومینیومی را فشار دهید. در نهایت، بهترین کار این است که لبه ‌ها و پانل ها را به دقت ببندید تا از عدم نشتی آب در شرایط بارانی اطمینان حاصل کنید.

ساختار داخلی پانل ACM

به فرآیند اجرای نمای کامپوزیت برای فضاهای داخلی اشاره شد. با این حال، لازم است اطلاعات بیشتری در مورد ساختار پانل ها داشته باشید. استفاده از کامپوزیت آلومینیومی برای فضاهای داخلی به دوام کمتری نیاز دارد زیرا در معرض شرایط سخت و به خصوص قرار نمی گیرد. علاوه بر این در فضاهای داخلی موضوع آتش سوزی به اندازه روکش های خارجی اهمیت ندارد. بنابراین در ساختار نمای کامپوزیت بیشتر از هسته پلی اتیلن استفاده می شود.

در بیشتر موارد، از پوشش پلی اتیلن برای دکوراسیون داخلی استفاده می شود. رنگ های متنوعی برای پوشش های پلی اتیلن وجود دارد که آن ها را برای مصارف داخلی مناسب می کند. علاوه بر این، ضخامت نیز نقش اساسی در ساختار پانل ACM و نصب پانل ACM ایفا می کند.

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

نکات ضروری در اجرای نمای کامپوزیت برای فضاهای باز

اجرای نمای کامپوزیت علاوه بر فضاهای داخلی در فضاهای بیرونی و باز نیز انجام می گیرد که مسلما متفاوت تر از نصب در فضاهای داخلی می باشد. یکی از ویژگی های اجتناب ناپذیر در فضای باز، وزش باد در پشت پانل ها است. بنابراین باید از متریالی استفاده شود که در مقابل باد و باران و شرایط جوی مختلف مقاومت لازم را داشته باشد. در نصب نمای کامپوزیت برای آسمان خراش ها، باید از روکش هایی استفاده شود که در مقابل آتش سوزی نیز مقاومت لازم را داشته باشد. قبل از نصب پانل ها باید ملاحظاتی در نظر گرفته شود. باید به جهت پانل های ACM توجه شود. چرا که آنها در مسیر ثابت رنگی قرار می گیرند. در اکثر این پانل ها بر روی فیلم محافظ یک فلش تعبیه می شود تا به شناخت مسیر درست کمک کند.

نکته ی دیگری که در اجرای نمای کامپوزیت در فضای باز اهمیت دارد این است که بهتر است مواد از پشت برش، رول و یا شوراخ شوند. این امر از ایجاد خراش بر روی پانل ها جلوگیری می کند. البته به دلیل اینکه این پانل ها از آلومینیوم ساخته شده اند ایجاد برش، تا کردن و مته کاری بر روی آنها به راحتی قابل انجام است. در مرحله بعد باید طرحی برای نصب ایجاد شود زیرا در برخی از نقاط مانند در، پنجره و بخش های باز باید عمل نصب قبل از سایر بخش ها صورت بگیرد. بنابراین قبل از اقدام به نصب به دقت بررسی کنید که پانل ها باید به ترتیب در چه نقاطی نصب شوند.

گروه مهراز بنا متخصص در طراحی و اجرای نمای کامپوزیت

اجرای نمای کامپوزیت در فضاهای باز

در اجرای نمای کامپوزیت در فضای بیرونی، پس از اینکه ترتیب نصب پانل ها مشخص شد. باید نصب آنها شروع شود. پانل های مربوط به قسمت های گوشه و پانل باز جزو مهم ترین بخش ها می باشند. بنابراین می توانید از این قسمت ها شروع کنید. با پایان یافتن نصب هر بخش، باید فیلم محافظ آن حذف شود. باید به نقاطی که از نور خورشید، بیشتر بهره می برند، دقت بیشتری کرد. در حقیقت می توان گفت نصب نمای کامپوزیت در فضای باز بسیار مهم است. زیرا پانل ها باید به ترتیب درست نصب شوند تا از نشت آب و باران به داخل جلوگیری شود.

ساختار پانل ACM در فضای باز

در اجرای نمای کامپوزیت در فضای بیرونی نصاب ها باید احتیاط کنند. این پانل ها باید به شکل صحیح مهر و موم شوند تا از نشتی آب جلوگیری شود. استفاده از متریالی که در مقابل آتش مقاوم باشد در فضاهای باز و بیرون بسیار ضرورت دارد. همین امر باعث شده است تا تولید کنندگان از هسته های ضد حریق مانند هسته هایی که از مواد معدنی انباشته شده اند یا هسته هایی موسوم به لانه زنبوری بهره  ببرند. بعد از آن پانل از طریق آلومینیوم و روکش های اضافه پوشیده می شود.

برخی از روکش های اضافه که برای این منظور کاربرد دارند عبارتند از PDVF، Nano PDVF یا FEVE. از میان این روکش ها PDVF (پلی وینیلیدین فلوراید) به ثبات رنگ پانل و جلوگیری از نشتی آب کمک می کند. همچنین این روکش در صورت کثیف شدن به راحتی قابل تمیز شدن است. در حقیقت خاصیت خود تمیز شوندگی دارد. روکش دیگری که از آن نام برده شد FEVE می باشد که مقاومت خوبی در برابر اشعه فرابنفش دارد. این روکش ها دوام بالا، رنگ های متنوع، تمیز شوندگی راحت و انعطاف پذیری بالایی دارند.

روکش کامپوزیت آلومینیومی

روکش کامپوزیت آلومینیومی یکی از عناصر مهم در زیبایی نمای بیرونی است. ساخت و طراحی ساختمان نیازمند یک مهندسی دقیق است. نمای بیرونی در جلب نظر مشتریان و مهمانان بسیار موثر است. روکش های فلزی به عنوان عایق و افزایش جذابیت به نمای ساختمان اضافه می شوند. روکش کامپوزیت آلومینیومی یکی از این موارد است که هم عایق مناسبی است و هم ظاهر ساختمان را بهتر می کند. این روکش ها مزیت های زیادی را در اجرای نمای کامپوزیت ارائه می دهند.

در اجرای نمای کامپوزیت نصب روکش کامپوزیت آلومینیومی کار راحتی است. اما نکاتی در نصب آنها باید در نظر گرفته شود، یکی از این موارد آب بندی آنها به شکل صحیح است تا از نشتی جلوگیری کند. در حالت کلی پانل های کامپوزیت آلومینیومی مقاوم در برابر شرایط جوی سخت ساخته شده اند. نصب روکش های کامپوزیت باید توسط افراد متخصص انجام شود. استفاده از روکش کامپوزیت آلومینیومی فوایدی دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می شود.

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

هزینه اجرای نمای کامپوزیت

در اجرای نمای کامپوزیت در نظر گرفتن قیمت متریال مورد نیاز اولین موضوع مهم است. پانل های آلومینیومی قیمت مناسبی دارند و مصارف مختلفی را ارائه می دهند. بنابراین استفاده از این روکش ها مقرون به صرفه می باشد. البته در تعیین قیمت موارد مختلفی تاثیرگذار است. نوع مواد اصلی یکی از آنها است که می تواند از جنس پلی اتیلن باشد یا مواد معدنی پر شده. علاوه بر مواد روکش، خواص ساختاری آن نیز حائز اهمیت است.

انتخاب رنگ روکش کامپوزیت آلومینیومی

در اجرای نمای کامپوزیت علاوه بر قیمت روکش، رنگ آن نیز بسیار مهم است. مسلما رنگ مناسب در افزایش جذابیت نما موثر است. علاوه بر رنگ های ثابت می توان به انتخاب های دیگر نیز فکر کرد. در صورتی که بیزینسی دارید می توانید لوگوی شرکت تان را بر روی آن چاپ کنید و یا از رنگ هایی که در تجارت در جذب مشتری موثر است استفاده کنید.

دوام و تطبیق پذیری

در انتخاب روکش کامپوزیت آلومینیوم یکی از موارد لازم و ضروری دوام روکش است. پانل های کامپوزیت آلومینیوم استحکام زیادی دارند. این روکش ها چه در مناطق گرمسیر یا سردسیری استفاده شوند، همواره قابل اعتماد هستند. دوام و انعطاف پذیری بالا این پانل ها را به یک گزینه عالی برای هر انتخابی تبدیل کرده است. برخورداری از انعطاف باعث می شود تا این پانل ها به راحتی نصب شوند.

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

سبک وزن

برای اجرای نمای کامپوزیت بدون نقص باید به وزن آن توجه داشت. روکش کامپوزیت آلومینیومی یک روکش سبک و در عین حال با دوام است.

عایق حرارت و صدا

روکش کامپوزیت آلومینیومی علاوه بر طراحی جذاب از متریالی ساخته می شود که عایق صدا و رطوبت می باشد. این مواد شامل فیلم محافظ، پوشش رنگی، پوسته آلومینیومی و روکش مناسب است. یکی دیگر از کاربردهای پانل های کامپوزیت آلومینیومی، پارتیشن بندی دیوارها و سقف های کاذب است که در آن عایق کاری نقش حیاتی دارد. اگر روکش کامپوزیت آلومینیومی را با پنجره های دو جداره ترکیب کنید، می توانید خواص عایق پانل های ACM را بیشتر کنید.

شیوه های نصب ورق های آلومینیومی در نمای کامپوزیت

در اجرای نمای کامپوزیت، نصب ورق های آلومینیومی که زیرساخت اصلی آن محسوب می شود به سه روش اساسی هنگینگ، فیکسینگ و ZS انجام می شوند.

تا اینجا متوجه شدیم که نمای کامپوزیت دارای روشهای نصب متنوع و مختلفی است که هر کدام در محل و جای مناسب آن باید مورد استفاده قرار گیرد، در شرکتهای بین المللی برای اجرای نمای کامپوزیت اولین نکته توجه به نوع زیرسازی استفاده شده در اجرای نمای کامپوزیت می باشد که با توجه به سازه و استراکچر اصلی ساختمان انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرد، زیرسازی نمای کامپوزیت نما از قطعات آلومینیومی و فلزی تشکیل شده است که قبل از نصب ورقها باید به سازه اصلی متصل و سپس ورق های کامپوزیت به آنها متصل شوند، در ادامه سه روش اصلی نصب ورق های کامپوزیت نما مورد بررسی قرار می گیرد.

نصب ورق آلومینیومی به شیوه هنگینگ

در روش هنگینگ (Hanging) که به نام ریلی نیز معروف است جهت نصب ورق آلومینیومی به صورت زیر عمل می شود:

در مرحله اول اتصالات اولیه، با توجه به جنس اسکلت سازه طراحی می شود. این اسکلت ممکن است فلزی یا بتنی باشد. در این مرحله اتصال دستک های نما به سازه به اجرا در می آید. سپس قوطی های فلزی  با ابعاد 4 در 4 به شکل عمودی و افقی به هم جوش داده می شوند. قرار گرفتن قوطی باید دقیقا تراز باشد. این امر باعث می شود نما به صورت پله ای نباشد.

در این روش نصب ورق آلومینیومی، زیرسازی ها صرفا با قوطی های فلزی به صورت افقی انجام می پذیرد. کاربرد قوطی فلزی به صورت عمودی به محکم شدن زیرسازی کمک می کند. پس از این مرحله نوبت به نصب براکت فلزی می رسد. این براکت ها بر اساس محل های تعیین شده به قوطی های فلزی جوش می خورند. نبشی های آلومینیومی از طریق سوراخ های تعبیه شده از دو طرف به براکت ها متصل می شوند. در مرحله بعدی دو نبشی آلومینیومی به براکت های فلزی متصل می شوند. این کار از طریق سوراخ هایی که جهت رگلاژ ناودانی ها به ورق آلومینیومی در نبشی ها تعبیه شده انجام می گیرد. در مرحله آخر ریل ها به وسیله پیچ به نبشی های آلومینیومی وصل می شوند.

در این روش پروفیل های آلومینیومی به صورت موازی در کنار یکدیگر قرار میگیرند و که این پروفیلها به شکل ناودانی یا یو شکل ساخته شده اند و امکان تنظیم ورقهای کامپوزیت را برای نصاب فراهم میکنند. در این روش با توجه به اینکه ورقهای کامپوزیت به شکل خم خورده روی پروفیلهای یو شکل به صورت معلق قرار میگیرند روش هنگ گفته میشود.

در اجرای نمای کامپوزیت به روش هنگ زیرسازی اجرای نما توسط قوطی های فلزی هشتاد در چهل میلی متری انجام میشود. در مرحله بعدی برای متصل کردن براکتهای و ناودانی های آلومینیومی به قوطی های آهنی ابتدا اتصالات فلزی به شکل نبشی استفاده میشود.

 

نصب ورق آلومینیومی به شیوه فیکسینگ

در اجرا و نصب ورق های آلومینیومی به شیوه فیکسینگ مراحل زیر طی می شود:

در این روش مانند روش هنگینگ در ابتدا دستک های نما به سازه وصل می شوند. زیر سازی در این روش باید به دقت انجام گیرد. هر ورق که در اجرای نمای کامپوزیت به کار می رود باید توسط ورق آلومینیومی زیرسازی شود. در این روش از همان اول باید مکان نصب ورق های آلومینیومی تعیین شده باشد چرا که رگلاژ کردن ورق ها امکان پذیر نیست. ورق آلومینیومی بعد از برش و مونتاژ به وسیله نبشی ها در زیرسازی سازه استفاده شده و پیچ می شوند. انتخاب ضخامت مناسب برای نبشی ها مهم است زیرا از نشتی آب جلوگیری می کند. نبشی هایی با ضخامت 3 در 3 برای این کار مناسب هستند.

در اجرای نمای کامپوزیت به روش فیکسینگ باید نصب نبشی ها به شیوه جابجایی تصادفی صورت بگیرد. اگر ورق های آلومینیومی به گونه ای نصب شوند که دو ورق مقابل یکدیگر باشند، باعث ایجاد نمای پله ای در ورق ها می شود. در مرحله آخر، بعد از انجام نصب ورق ها باید آب بندی صورت بگیرد.تمامی اجزای موجود اعم از درها، کف و کنار پنجره ها باید به طور دقیق آب بندی گردد.

قبل از نصب نمای کامپوزیت و ورقهای کامپوزیت باید زیرسازی نصب ورقها آماده باشد، بنابراین بعد از طراحی نمای کامپوزیت شروع به تهیه نقشه های اجرایی با توجه به ابعاد هر پنل میکنیم و تعداد و نحوه تقسیم پنلها مشخص میگردد، میزان ابعاد و شکل هر پنل به صورت نقشه گسترده تهیه و برشهای مورد نیاز روی ورقها خورده میشود.

نحوه اتصال سازه نمای کامپوزیت در سازهای فلزی راحتر می باشد و به صورت مستقیم به سازه اصلی جوش میشود ولی در ساختمان های بتنی با استفاده پلیت فلزی به ساختمان متصل میگردند. پلیتها برای کنترل کیفیت ساخت حتما باید در کارگاه ساخته شود و توسط ناظر پروژه کنترل گردد. در اجرای نمای کامپوزیت به کیفیت اجرای زیرسازی و کنترل آن باید دقت ویژه ایی کرد.

در ابتدای نصب پنلهای کامپوزیت نما، ورقها بر اساس نقشه های شاپ تهیه شده برش خورده و شیارهای لازم روی ورقها زده میشود و شیت های کامپوزیت به صورت خم روی پروفیل های فلزی به شکل لبه برگردان و یا نبشی آلومینیومی به کمک پرچ یا با کمک پیچ نصب میشود.

بعد از نصب ورقها و اجرای نمای کامپوزیت درزهایی بین شیتها ایجاد میشود و باقی می ماند که باید حتما با کمک عایق شوند این درزها را میتوان با کمک تسمه هایی که از جنس خود ورق هستند و یا از چسبهای مخصوصی که از پلی اورتان تشکیل شده اند پوشیده میشود.

در گذشته از لاستیک های سیلیکونی برای درزبندی استفاده میشد که به دلیل عدم انعطاف پذیری در برابر انبساط و انقباض و همچنین تغییر شرایط آب و هوایی روی نما به شکلی نامطلوب آویز میشد که در حال حاضر از این لاستیک ها برای اجرای نمای کامپوزیت استفاده نمیشود و بیشتر از چسب ها و یا سیلیکون هایی که دوام زیادتری دارند استفاده میشود.

نصب ورق آلومینیومی به شیوه ZS

در اجرای نمای کامپوزیت این شیوه در نصب ورق های آلومینیوم پیچیده و پرهزینه است.زیرسازی ها مانند شیوه هنگینگ انجام می گیرد اما از آکس های آلومینیومی که از پروفیل های U تشکیل شده اند استفاده می شود. در این مرحله پروفیل های Z و S به ورق آلومینیومی وصل می شود، سپس به شکل فاق و زبانه، ورق ها درون هم قرار گرفته و به پروفیل U وصل می شوند.

اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت

کلمات پایانی

اجرای نمای کامپوزیت یک روش منحصر به فرد و پر طرفدار است. عمر مواد کامپوزیت آلومینیوم به چهار دهه می رسد و روش های نصب و مواد سازنده آن همواره در حال پیشرفت و تغییر است. پانل های کامپوزیت آلومینیومی به دلیل کیفیت بالایی که دارند به عنصر اصلی در دکوراسیون داخلی و خارجی بدل شده اند. البته آنها در صنایع و موارد دیگر مانند تابلوسازی و حمل و نقل نیز کاربرد فراوانی دارند.

روکش های کامپوزیت آلومینیومی از پانل های کامپوزیت آلومینیومی (ACP) شکل گرفته است. این پانل ها دارای 2 لایه آلومینیومی می باشند که به وسیله هسته به هم مرتبط شده اند. در حقیقت برای حفظ کیفیت ACM، ترکیب آلومینیوم و هسته امری واجب است.

همان گونه که ذکر شد نصب پانل های کامپوزیت آلومینیومی به شیوه های مختلفی انجام می گیرد. نصب آنها در فضای بیرونی و فضای داخلی از یکدیگر مجزا می باشد. در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد نصب و اجرای نمای کامپوزیت بیان شد و ساختار آنها توضیح داده شد. نصب و راه اندازی پانل های ACM کار ساده اما تخصصی است. در حقیقت یک کار تیمی است و نیازمند متخصصان کاربلد می باشد.

پرسش و پاسخ های متداول:

مواردی مهمی وجود دارد که روی قیمت تمام شده نما تاثیر میگذارد مانند:

  • جزئیات مد نظر معمار طرح روی نما
  • برند ورق مصرفی
  • انتخاب روش نصب کامپوزیت
  • میزان پروفیل مصرفی آهن که بستگی به طراحی دارد
  • ابعاد پروژه
  • تعداد طبقات پروژه
  • محل قرارگیری پروژه 

روش اقتصادی برای نصب و اجرای نمای کامپوزیت استفاده از روش اچ و ال هست که از دوام و کیفیت خوبی برخوردار نیست و در پیشنهاد بعدی روش فیکس کار میشود.

اجرای نمای کامپوزیت و تخمین زمان اجرا به  مسائل زیادی بستگی دارد که برخی از آنها شامل:

میزان حجم اجرای نما

نوع طراحی انجام شده

تعداد نیروهای کار ماهر

مهیا بودن شرایط پروژه و تزریق مالی

انتخاب نوع و روش اجرا و …

استفاده از برند معتبر در اجرای نمای کامپوزیت در عمر مفید آن تاثیر زیادی دارد و همچنین استفاده از ورقهای مناسب هر فضا مانند فضای داخلی و فضای خارجی نیز در عملکرد آن موثر است.

این مطلب برای شما چقدر مفید بود؟

به این مطلب امتیاز دهید
5/5

اشتراک گذاری مطلب

نوشته های مرتبط:

کامپوزیت چیست و مزایای آن

مزایای نمای کامپوزیت

مزایای نمای کامپوزیت امروز میخوایم در مورد مزایای  کامپوزیت صحبت کنیم و بیشتر این نمارو که امروزه استفاده از آن بسیار زیاد شده بررسی کنیم پس با ما باشید. نمای…
image-1

طراحی نمای کامپوزیت

طراحی نمای کامپوزیت و اجرای نمای کامپوزیت یکی از نماهایی که از سال های قبل بسیار محبوب شده است ، نمای کامپوزیت است. چندتا از موضوع هایی در مورد نمای…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *