برای مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید
نکات مهم در طراحی نمای ویلا
در حال حاضر ناظر انواع سبک های متنوعی در حیطه معماری می باشیم. اکثر آنها جهت طراحی نمای ویلا بکار برده شده و هر کدام از آنها هم ویژگی ها و کارایی مختص به خود را دارند. از جمله سبک های متنوع طراحی نما می توان طراحی نمای کلاسیک، مدرن، دوبلکس و … را نام برد. عمده ترین مسئله جهت تعیین نمای ویلا دقت به سبک کلی ویلا می باشد. نما بهتر است با شکل کلی بنا هماهنگی خاصی داشته باشد وگرنه امکان دارد با تماشای نما، آن را یک قالب غیر مرتبط دانست که از نما مجزا بوده و هیچ پیوستگی با آن ندارد.
کلیه عوامل ذکر شده به صورت دقیق نمایانگر اهمیت دقت به تعیین نمای هماهنگ برای ویلا می باشد. بیش از تشریح هر چه بیشتر در این باره لازم است بدانید که طراحی نمای ویلا با طراحی نمای ساختمان های مسکونی و اداری تفاوت هایی دارند. جهت تعیین و اجرای صحیح نما بایستی به ویلایی بودن ساختمان مدنظر دقت نمایید. در این مبحث به شیوه کامل به ارزیابی طراحی نمای انواع ویلا خواهیم پرداخت. نخست در خصوص انواع طراحی و ساخت نمای ویلای یک طبقه و طراحی و ساخت نمای ویلای دوبلکس مطالبی ارائه می دهیم. در ادامه به ارزیابی اقسام سبک های نمای ویلا، متریال مورد نیاز و … می پردازیم و در پایان در خصوص هزینه اجرا و طراحی این نما صحبت خواهیم کرد. در این صورت تا پایان این مبحث با ما همراه باشید.
گروه معماری مهراز بنا با بیش از 12 سال سابقه در طراحی و اجرای نمای کلاسیک و مدرن
گروه مهراز بنا با سابقه طراحی و نظارت بیش از دهها پروژه ، اگر در رابطه با نمای کامپوزیت سوالی دارید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
فهرست مطالبی که میخوانید:
تفاوتهای طراحی نمای ویلا با ساختمان
عمده ترین تفاوتی که میان ویلا و سایر ساختمان های مسکونی وجود دارد مساحت خیلی زیاد و باز بودن محیط پیرامون آن می باشد که باعث شده تا جهت طراحی نمای ویلا بتوان از خلاقیت و ابتکار بیشتری بهره برد. در مجموع ویلا از ضلع ها و ابعاد متنوعی آزاد بوده و هیچ محدودیتی جهت اجرای نمای آن وجود ندارد.
اکثر مهندسین زمان طراحی نمای ویلا میزان کارایی این ناحیه را در نظر می گیرند. بدین مفهوم که ویلا اکثرا برای تعطیلات و استراحت طراحی می شود. در نهایت نمای آن هم بایستی با این کارایی هماهنگی داشته باشد. از سویی دیگر زمان طراحی نمای ساختمان های مسکونی در شهر، گزینه های بسیاری وجود ندارند چرا که نباید از نما های سنگین بهره ببرید. جهت حفظ اعتدال در آپارتمان های مسکونی معمولا بهترین انتخاب نما های تخت می باشد. اگرچه جهت طراحی ویلا و نمای آن هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و با خیالی آسوده می توانید از نما های مختلف و همچنین دارای حجیم سازی بهره ببرید.
از دیگر تفاوت های طراحی نمای ویلا و ساختمان این است که به دلیل تراکم ساختمان ها در شهر باعث شده تا زمان طراحی نما فقط بتوانید یک یا در نهایت دو طرف از ساختمان را در دسترس داشته باشید و سایر ابعاد معمولا به وسیله سایر ساختمان ها پوشش داده شده است. این مسئله خود باعث می شود دست افراد جهت طراحی نمای ساختمان بسته باشد. ولی باز بودن محیط پیرامون ویلا باعث شده تا کلیه سطوح و ابعاد آن در دسترس شما باشد و جهت طراحی ۴ طرف آن هیچ گونه محدودیتی نداشته باشید.
از دیگر تفاوت های طراحی نمای ویلا و ساختمان می توان ضوابط و قوانینی را نام برد که از استاندارد های شهرسازی به حساب می آیند و در شهر ها بایستی به آنها حتما توجه شوند. برای مثال در تاسیس یک ساختمان شهری بایستی به الزامات موجود در حیطه طراحی بنا، جوانب و ابعاد، مصالح بکار برده شده، ارتفاع مشخص شده و… دقت نمایید. ضوابطی که در خیلی از اماکن مناسب جهت ویلاسازی وجود ندارد.
بدین علت جهت ساخت و طراحی نمای ویلا می توانید از خلاقیت و نوآوری خود بهره ببرید. این مسئله را می توان یکی از علل عمده متمایز بودن طراحی ویلا به حساب آورد. به صورت کلی جهت طراحی ویلا و نمای آن اکثرا از نما هایی بهره برده می شود که مجلل و باشکوه باشند.
انواع سبکهای طراحی نمای ویلا
یکی از عمده ترین عواملی که در زمان طراحی نمای ویلا بایستی به آن توجه شود سبک نما می باشد. امروزه سبک های محبوب، مشهور و جذابی موجود می باشند که جهت طراحی نمای اقسام متنوع ویلا، انتخاب ایده آلی می باشند. این سبک ها با ترکیب، استعداد، ذوق و تبحر طراحان، جذابیت فوق العاده ای برای ویلا به ارمغان می آورند. بعضی از معروف ترین سبک ها که برای ویلا مطلوب هستند عبارتند از:
طراحی نمای ویلا به سبک مدرن
اساسی ترین مسئله ای که در طراحی نمای ویلا دیده می شود اجتناب از زرق و برق و تزئینات بسیار است. این سبک شامل جذابیت و سادگی خاصی است. در این مدل از معماری، از متریال نوین و به روز بهره برده می شود. این متریال علاوه بر اینکه شامل وزن کمی هستند بلکه خیلی زود می توان آن ها را اجرا کرد. طرفداران این سبک روز به روز در حال افزایش است. امروزه ناظر طراحی ویلاهای مدرن در خیلی از شهر های ایران هستیم.
سبک نمای کلاسیک ویلا
یکی از انواع سبک های طراحی نمای ویلا سبک کلاسیک یا رومی می باشد. سبک رومی و کلاسیک یکی از سبک های محبوب به حساب می آید. این مدل به جهت القاء حس تجمل و در رفاه بودن، همواره برای ویلا های مجلل و بزرگ کارایی دارد. عمده ترین خصوصیات این نوع سبک، استفاده از عناصر متنوع جهت تزئین و دقت به ریزه کاری ها می باشد. در این سبک تزئیناتی چون ستون، مجسمه و تاج استفاده می شوند. متریالی که در این سبک بکار برده می شوند حاوی سنگ های طبیعی چون تراورتن، مرمر و… می باشند.
سبک نمای سنتی
این مدل به اسم نمای بومی هم معرفی شده است. یکی از سبک های جذاب و خوش منظر جهت طراحی نمای ویلا به حساب می آید. این سبک مطابق فرهنگ، وضعیت جغرافیایی، آب و هوا و وضعیت ویژه هر ناحیه طراحی می شود. آنچه سبب شده توجه هر کاربری را به خود جلب نماید، فرهنگ و آداب هر ناحیه می باشد که انعکاس خود را در طراحی نما به نمایش گذاشته است.
سبک نمای روستیک
این سبک جذاب به اسم نمای روستایی هم معرفی شده است یکی از زیبا ترین و خاص ترین سبک ها جهت طراحی نمای ویلا می باشد. خیلی از ویلا ها همواره در طبیعت، کنار دریا و در جنگل یا کوهستان بنا می شوند. در این صورت بایستی نمای آنها سبکی مشابه طبیعت داشته باشد و سبک روستیک می تواند بهترین گزینه در این حیطه باشد. عمده ترین متریالی که در این سبک دیده می شود چوب می باشند. سقف بعضی از آنها به شیوه شیب دار طراحی می شوند و جذابیت و زیبایی ویژه ای دارند. اشخاصی که مایل هستند از محیط شهر دور باشند و همیشه حس نزدیکی به طبیعت در جان آن ها زنده باشد بهتر است در پی این سبک جالب جهت طراحی نمای ویلای خود باشند.
سبک نمای نئوکلاسیک
از دیگر انواع سبک های طراحی نمای ویلا، نمای نئوکلاسیک می باشد. این سبک برای اشخاصی مطلوب است که به دو نمای مدرن و کلاسیک علاقه بسیاری دارند. این سبک جذاب ترکیبی از نمای مینیمال و رومی می باشد که در آن نه زیاد از تجملات خبری هست نه به حد نمای مدرن سادگی دارد. این سبک ظرافت و جذابیت فوق العاده ای را برای نمای داخلی و خارجی ویلا به وجود آورده است.
اگر نیاز به بازسازی نما دارید یا در حین اجرای ساختمان خود هستید با ما تماس بگیرید.
اهمیت طراحی نمای ویلا
در عصر حاضر که طراحی نمای ویلا شامل سبک های متنوعی است محصور و محدود نمودن سبک معماری می تواند معضل بزرگی به شمار آید. نما ها شکل هر بنا می باشند و تاثیر بسزایی در ماهیت و شخصیت بخشیدن به معماری را دارند. نمای ویلا نشانگر سبک و چشم انداز مبتکر معمار بوده و نقشی از طراحی محیط داخلی ویلا را ارائه می دهد. در حقیقت نمای خارجی ویلا نخستین استنباطی است که سایرین از ساختمان شما دارند. در این صورت نمای ساختمان یکی از گزینه های عمده در تولید و طراحی ویلا بوده و بدین جهت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
نمای ویلا افزون بر جذابیت و اعمال زیبایی بصری، در سطح کیفی ویلا، سطح کیفی کارکرد بنا و بالا بردن ماندگاری بنای شما هم اثربخشی بسیاری دارد. زیبایی بصری یک بنا به طرح خارجی و نمای آن بستگی دارد. یک طرح جذاب و مناسب سبب بالا رفتن دوام بنا می شود و اثری برجسته و خاص در ذهن خواهد داشت.
مسئله حائز اهمیتی که سبب می شود تا نمای ویلا به این حد در سطح کیفی ویلا اثرگذار باشد مواد اولیه و متریال استفاده شده در نما می باشد. خصوصیات فنی و چارچوب استاندارد های معینی جهت مصالح به کار برده در نمای ویلا وجود دارد که با برخورداری از این خصوصیات و حتی رعایت این استاندارد ها می توان از یک طراحی نمای جذاب و بنیادی برخوردار شد. طراحی اصولی نمای ویلا علاوه بر زیبایی ساختار ویلا سبب مراقبت از آن در مقابل آب و هوا و صدمات متنوع در دراز مدت می شود، بدین جهت این موضوع انتخاب نمای مطلوب را به انتخابی خیلی مهم مبدل می کند.
مصالح مورد استفاده جهت طراحی نمای ویلا
یکی از عمده ترین بخش های طراحی نمای ویلا، تعیین مصالح مطلوب برای آن می باشد. انتخاب این متریال بایستی مطابق سبک و مدل ویلا و حتی نظر صاحب کار و طراحان باشد. در ادامه مبحث، بعضی از این مصالح را به شما عزیزان معرفی نموده و در خصوص هر یک از آنها توضیحات را عرضه خواهیم کرد:
- سیمان
بکی از متریال های ارزان و مقرون به صرفه که از زمان های قدیم تا به حال جهت طراحی نمای خیلی از ویلا ها استفاده شده، سیمان می باشد. این مصالح سبب بالا رفتن ماندگاری و عمر نما شده و استحکام آن را در مقابل عوامل جوی چون بارش برف و باران، تابش نور آفتاب و… بالا می برد.
- آجر
یکی از قدیمی ترین متریال که در طراحی نمای اقسام ساختمان ها مخصوصا ویلا ها کارایی بسیاری دارد آجر می باشد. امروزه از آجر نسوز جهت طراحی نمای ساختمان ها بهره برده می شود. چرا که این گونه متریال عایق پرقدرتی در مقابل گرما و سرمای هوا به حساب می آیند. آجر ها در مقابل تغییر رنگ خیلی مستحکم می باشند و می توان این مصالح را با رنگ بندی متنوعی خریداری نمود.
- سنگ
یکی از مصالح مورد استفاده برای طراحی نمای ویلا سنگ می باشد. این متریال شامل انواع مختلف و جذابیت بسیاری می باشد. بدین علت همیشه در طراحی نمای اقسام ویلا ها، جایگاه منحصر به فردی دارد. به موجب اینکه ساختمان سنگ ها با هم متفاوت است، در این صورت جهت طراحی نمای ویلا بایستی سنگ را هماهنگ با وضعیت جوی ناحیه انتخاب کنید.
- شیشه
شیشه جزء آن گروه از مصالح هایی می باشد که در طراحی نمای مدرن کارایی بسیاری دارد. در نمای این سبک ویلا ها از شیشه های بزرگ بهره برده می شود که زیبایی و جلوه آن را چند برابر بالا ببرد. حتی شیشه سبب برافروختگی هر چه بیشتر نور خورشید به داخل محیط شده و یک فضای پر نور و چشم نواز را ایجاد می کند.
- چوب
از دیگر مصالح مورد استفاده برای طراحی نمای ویلا، چوب می باشد. اگرچه چوب به دلیل مقاومت اندکی که در مقابل آب و هوا دارد انتخاب مطلوبی جهت طراحی نمای انواع ویلا به حساب نمی آید، ولی بکارگیری آن به منزله یک مصالح تزئینی در قسمت های متنوع نمای ویلا رواج بسیاری دارد. چوب های درختانی چون کاج و سرو جهت طراحی نمای ویلا برای سبک های مدرن و کلاسیک مطلوب می باشند.
طراحی نمای ویلا مطابق ساختار بنا
طراحی نمای ویلا مطابق ساختار بنا به ۲ گروه عمده طبقه بندی می شوند:
نمای ویلای یک طبقه
در طراحی و ایجاد نمای ویلای یک طبقه، طراح معمولا به اصول و کلیات توجه نموده و با دقت به مساحت بنا، مصالح مدنظر جهت اعمال در نما، ساختمان بنا که یک طبقه می باشد و… به خلق ایده اقدام می کند.
بودجه صاحب کار در طراحی نما نیز اثر گذار می باشد که مطابق هزینه مدنظر صورت خواهد گرفت. ممکن است طراح بخواهد به اجرای عناصر گوناگون و کاربردی در طراحی و اجرای نمای ویلای یک طبقه بپردازد که لازم است پیش از هر عملی با ملاحظه به نرخی که صاحب کار برای نما مدنظر گرفته است، برابری نماید.
نمای ویلای دوبلکس
این گونه ویلا به علت داشتن ارتفاع زیاد نسبت به زمین، از طراحی متمایز در قیاس با ویلای یک طبقه برخوردار است. علاوه بر این با ملاحظه به ارتفاع ساختمان، نمای این ویلا بیشتر به نظر می آید. در طراحی این نوع نما دست طراح کاملا باز بوده و این فرصت وجود دارد تا بتواند به مناسب ترین شکل ممکن طرحی جذاب و مبتکرانه را به صاحب کار عرضه نماید. در هر حالت جهت طراحی انواع نمای ویلا طراح ایده، طرح اصلی را بکار می برد.
نورپردازی جهت طراحی نمای ویلا
نورپردازی چه تاثیری بر روی طراحی نمای ویلا دارد؟ آیا این کار سبب زیباتر شدن نمای ویلا می شود؟ افرون بر مواقعی که هوا روشن است و در طول روز که بایستی ویلا نمود ویژه و چشمگیری داشته باشد، جلوه ویلا و نمای آن در شب هنگام هم بایستی روشن، زیبا و خاص باشد. اجرای یک نورپردازی درست و هماهنگ سبب اعمال این زیبایی و چشمگیری می شود. نورپردازی نمای ویلا با ملاحظه به ابعاد و اندازه ویلا و پیرامون آن انجام می گیرد. از اقسام سبک ها و روش های نورپردازی می توان نقطه، پخشایی، ترکیبی و … را نام برد.
جهت انجام این امور بهتر است به موسسات معتبر در این حیطه و همچنین به تیم کاربلد و با تجربه آن رجوع نمایید.
نکات عمده در طراحی نمای ویلا
تعیین یک سبک منحصر به فرد و مناسب جهت طراحی نمای ویلا به موارد متنوعی وابسته است و نظر کارفرمایان در این خصوص اثر گذار خواهد بود. با در نظر گرفتن علایق و سلیقه شخصی و ناحیه جغرافیایی مدنظر لازم است مصالح بکار برده شده جهت طراحی نما از هماهنگی مناسبی با وضعیت آب و هوایی آن منطقه برخوردار باشند تا به هزینه های زیادی در رابطه با ترمیم یا نداشتن ایمنی مطلوب منتهی نشوند.
طراحی نمای ویلا برگرفته از طراحی داخلی ویلا می باشد در این صورت لازم است میان این دو مورد هماهنگی وجود داشته باشد. متریالی که جهت بکارگیری در نمای درونی ویلا بکار برده می شوند بایستی با دقت خاصی انتخاب شوند چرا که تحت الشعاع عوامل محیطی و اقلیمی دچار تحولات می شوند در این صورت بایستی دارای استقامت و ماندگاری بسیاری بوده و در حین حال جذابیت ظاهری مطلوبی هم داشته باشند. همانطور که نمای بیرونی آپارتمان شناسه و چهارچوب سایر قسمت های آن می باشد و در ظاهر و مشخص نمودن ارزش مادی ویلا هم تاثیر بسزایی دارد بایستی مطابق مبادی درست و استاندارد طراحی شود تا چشم انداز سایرین از ویلا تحت تاثیر ساختار فرسوده ویلا واقع نشود.
از جمله عوامل اصلی دیگر در طراحی نمای ویلا این است که بایستی از متریالی در این حیطه بهره برده شود که با طبیعت هماهنگی داشته باشند. همچنین از مصرف زیاد انرژی ساختمان جلوگیری کند و از ایمنی زیادی هم برخوردار باشند. ضمنا بایستی از آلودگی صوتی هم در امان باشند و با روش اجرایی مطلوبی در برنامه کار تولید واقع شوند. متریال بایستی از استقامت زیاد در مقابل ضربه و عوامل بیرونی برخوردار بوده و ضمنا در مقابل تحولات شدید حرارت و برودت و همچنین در مقابل یخ زدگی عکس العمل مطلوبی ارائه دهند و دستخوش صدمه نشوند.
اگر نیاز به بازسازی نما دارید یا در حین اجرای ساختمان خود هستید با ما تماس بگیرید.
روش های کاربردی در طراحی نمای ویلا
روش های کاربردی و نکات مهم در طراحی نمای ویلا عبارتند از:
- سبک مدنظر خود را مشخص نمایید. بکارگیری یک سبکی که نامشخص و مجهول باشد، جذابیتی ندارد.
- در طراحی نمای انواع ویلا از مصالح و مواد اولیه که بافت متمایزی دارند، بهره ببرید.
- ریزه کاری و جزئیات را در طراحی نما فراموش نکنید. طراحی پنجره نما، رنگ بندی ها و … در جذاب تر شدن نما اثربخشی بسزایی دارند.
- از گل و گیاه زیبا در فضا سازی ویلا بهره ببرید. این شیوه نمای ویلا را به طرز خارق العاده ای جذاب تر می کند.
- درب ورودی ویلا را به گونه طراحی نمایید که جلب توجه نماید.
- از عناصر و المان های عمودی بهره ببرید.
- جهت محوطه سبز ویلا، مسیر رفت و آمد را طراحی نمایید.
- بکارگیری مصالح و مواد اولیه طبیعی چون چوب و سنگ سبب می شود تا حتی الامکان از محیط شهری دور شوید.
- در طراحی نمای انواع ویلا بهتر است از نورپردازی استفاده کنید. لامپ های LED را در سقف، دیوار و فضای خارجی ویلا استفاده نمایید.
عوامل موثر در هزینه طراحی نمای ویلا
جهت تخمین هزینه طراحی نمای ویلا بایستی یادآور شد که طراحی نمای انواع ویلا با طراحی نمای ساختمانی تفاوت های متمایزی دارد. هزینه اجرای نمای انواع ویلا حاوی بخشی از مخارج اجرا و احداث ویلا می شود. قیمت طراحی نمای انواع ویلا به عوامل بسیاری وابسته است و نمی توان به راحتی به صورت آنلاین مبلغی برای آن تعیین کرد. بهترین روش ارتباط با یک موسسه طراحی و اجرای نما می باشد که با ملاحظه به این موارد، هزینه تقریبی را جهت طراحی نما تعیین می کنند و در دسترس صاحب کار قرار می دهند. بعضی از این عوامل که در تعیین هزینه طراحی نمای ویلا تاثیر بسزایی دارند شامل موارد زیر می باشند:
متراژ ساختمان
کاملا روشن است که قیمت طراحی نمایی با مساحت ۱۰۰ متر با قیمت طراحی نمایی با مساحت ۳۰۰ متر کاملا متمایز است. همانطور که موسسات طراحی نما قیمت طراحی نمای انواع ویلا را به شیوه طراحی به ازای هر متر مربع مشخص می کنند. هر چه مساحت نما بیشتر باشد هزینه آن هم بیشتر می باشد.
مصالح بکار برده شده در نما
در طراحی نمای ویلا مصالح متنوعی بکار برده شده است. از مصالح سنتی نظیر آجر گرفته تا مصالح نوینی که با توسعه تکنولوژی ایجاد شده اند. نوع مصالحی که بکار برده شده اند هم از دیگر موارد اثر گذار بر هزینه طراحی نمای ویلا به حساب می آیند.
سبک طراحی نما
سبک رومی، کلاسیک، مدرن و…از سبک های محبوب از طراحی نمای ویلا می باشند که معمولا در هزینه طراحی تا اجرای نما تاثیر دارند. با ملاحظه به این که مصالح و ریزه کاری در سبک های متنوع طراحی نما با هم متمایز می باشند هزینه طراحی نما هم با همدیگر فرق دارند.
منبع شرکتمهرازبنا
پرسش و پاسخ های متداول:
نمای مدرن ویلا چیست؟
نمای مدرن در نتیجه تقابل در برابر سبک کلاسیک که استفاده از جزئیات زیاد و پیچیدگی احجام را سرلوحه کار خود قرار داده بودند ایجاد شده است و در مقابل استفاده از حجام خالص و رنگهای خنثی و بدون تزئینات اضافی و در مقابل المانهای کابردی را مد نظر دارد.
مراحله طراحی نمای مدرن ویلا در شرکت مهراز بنا چیست؟
در ابتدای کار سبک مد نظر کارفرما بر اساس نمونه کارهای ارسالی انتخاب میشود و در مرحله بعدی بر اساس سبک مد نظر کارفرما اتودهای اولیه آماده و طی جلسه ایی به کارفرما ارائه میشود سپس از بین طراحی های آماده شده یکی از طرحها انتخاب و ایرادات احتمالی کار برطرف و طرح نهایی آماده میشود و بر اساس طرحهای آماده شده نقشه های اجرایی تهیه میشود.
طراحی نمای مدرن ویلا چقدر طول میکشد؟
طراحی نما براساس سبک انتخابی و حجم نما بین یک تا دوهفته طول میکشد آماده شود. بعد از آماده شدن طراحی نما حدود یک هفته بعد نقشه های اجرایی آماده میشود.
این مطلب برای شما چقدر مفید بود؟
اشتراک گذاری مطلب
نوشته های مرتبط: