سابقه طراحی مدرن کارخانه در جهان

طراحی مدرن کارخانه

تغییرات در فرآیند طراحی کارخانه

>> مقالات >> طراحی مدرن کارخانه

با شروع انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم و امکانات جدید ناشی از فن آوری های نوین، با تولید موادی که ساخت و ساز را بهینه تر ، مقاومتر و سازگارتر می کند ، معماری را تغییر داد. این بحث در مورد طراحی کارخانه های مدرن و همچنین تغییر در ساخت خود کارخانه نیز وجود داشت و مشهود بود.

نیاز به فضای کار مناسب، سبب از بین رفتن فضای داخلی با عرض و نور کم شده و تمرکز بر طراحی کارخانه های مدرن و روباز و استفاده از فولاد ، بتن و شیشه سبب ایجاد محیطی پر نور در داخل کارخانه شده است. این تغییرات هم در معماری مسکونی وجود داشت و هم در معماری فضاهای صنعتی باعث ایجاد تغییراتی شد: معماران مدرنی چون لوکوربوزیه و مینستر فولر تحت تأثیر این طبقه بندی جدید کارخانه قرار گرفتند ، و ایده خانه به عنوان “ماشین زنده” تبدیل به یک ایده شد.

                                                                                    طراحی و نظارت کارخانه آقای ساکت یزدی در شهرک صنعتی ایوانکه

  • قوانین طلایی برای ساخت کارخانه 
  • انتخاب سایت کارخانه
  • طراحی ساختمان و بنای کارخانه (سوله ها و ساختمان اداری)

قوانین طلایی برای ساخت و طراحی کارخانه

  • اولین  مهمترین نکته برای شروع طراحی کارخانه، خوب گوش دادن به کارفرما و درک اهداف اوست تا در نهایت ساختمان کارخانه متناسب با نظرات کارفرما باشد. اولین برخورد در هر پروژه ایی، لحظه ایی است که اعتماد مشتری و کارفرما در طراحی کارخانه ایجاد می شود. توجه به همه جزئیات برای طراحی کارخانه نیازمند صرف زمان زیادی برای دستیابی به اطلاعات دقیق و کافی برای مجموعه ایی است که برای آن ساخته شده است.

  • توجه به بهره در محیط کارخانه عاملی مهم برای کسب موفقیت در کسب و کار و تولید می باشد بنابراین از نظر کارگران و نیروهای کار هیچ کس نمی خواهد در یک مکان خسته کننده فعالیت کند. این نکته مهم است که از نور و طراحی مطلوب برای ایجاد محیطی مطبوع و انرژی بخش استفاده کرد. از نظر مهندس معمار و طراح کارخانه ، مهم است که شما همیشه از دیدگاه کاربر نهایی فکر کنید.

  • طراحی نمای کارخانه با توجه به حجم و ابعاد بزرگ آن ( برخلاف بسیاری از ساختمان های کوچکتر) برای طراح و معمار آن و تاثیر بصیری آن بر محیط اطراف مهم می باشد. برای درک نحوه جانمایی ساختمان کارخانه بر روی سایت باید نحوه جانمایی آن را از زوایای مختلف و همچنین حتی تاثیر مسیر حرکت باد و … را مورد بررسی قرار داد. ما به عنوان معمار و طراح کارخانه در طراحی کارخانه مدرن، حداقل تاثیر بصری ساختمان بر محیط اطراف را بررسی و آن را تضمین می کنیم.

  • تردیدی وجود ندارد که توجه به محیط زیست هنگام تاسیس کارخانه اولویت مهمی می باشد. از زمان انقلاب صنعتی و شروع استفاده سراسری از ماشین آلات در تولیدات کارخانه، ایجاد پسماندهای صنعتی و تاثیر منفی آن بر محیط زیست همیشه مشهود بوده است. برخی مطالعات و قوانین که میزان ایجاد آلاینده ها و تاثیر آن بر محیط زیست را کمتر میکند در تمامی مراحل تاسیس کارخانه به خصوص هنگام طراحی کارخانه بسیار مهم و حائز اهمیت است. امروز ساخت و طراحی کارخانه ارتباط تنگاتنگی با حفاظت از محیط زیست دارد.

طراحی نمای کارخانه به سبک مدرن
طراحی نمای کارخانه به سبک مدرن
طراحی نما

طراحی و اجرای کارخانه
جزئیات بیشتر

طراحی نمای خشک کارخانه

اجرای نمای خشک
جزئیات بیشتر

چنانچه برای طراحی کارخانه خود نیازمند مشاوره و کارشناسی هستید همین حالا با ما تماس بگیرید.

ما در گروه مهراز بنا سعی داریم مجموعه شما را با جدیدترین متدهای طراحی و بر اساس نظرات و سلیقه شما باز آفرینی کنیم

مراحل ارائه خدمات طراحی کارخانه

مطالعات فاز صفر پروژه

مطالعات فاز صفر برای طراحی کارخانه شامل انتخاب زمین مناسب بر اساس معیارهای مشخص کارشناسی شده، بررسی مسیر باد قالب، منابعی، مسیرهای دسترسی و ...

لکه گذاری اولیه

لکه گذاری های اولیه داخل سایت طراحی بر اساس منطق دسترسی و پروسه تولید، کمترین میزان جابجایی، سهولت در دسترسی به درب ورود و خروج و مرکزیت ساختمان اداری میباشد.

طراحی فاز یک معماری

طراحی فاز یک بر اساس ضوابط و استانداردها مورد نیاز تک تک فضاها شکل میگیرد که فضاهای مثل فضای تولید، انبارها، قسمت اداری و نگهبانی و ... استانداردهای جداگانه ایی دارند.

تهیه نقشه های اجرایی

مرحله نهایی طراحی شامل تهیه نقشه های اجرایی در چهر گرایش معماری و سازه و تاسیسات برقی و مکانیکی می باشد که بر اساس نیاز قسمتهای مختلف آماده میشود.

انتخاب سایت و زمین کارخانه

انتخاب زمین و سایت کارخانه به عنوان اولین نکته باید مورد توجه قرار گیرد:

1- مواد اولیه و نیروی انسانی: آسانی دسترسی به مواد اولیه با نزدیکی به محل کارخانه و همچنین آسانی دسترسی به کارگران و نیروهای کار از نظر حمل و نقل و ایجاد محیطی پویا در انتخاب و جانمایی کارخانه موضوعی مهم بشمار می آید.

2- همجواری به بازارها: نزدیکی کارخانه به بازارها، در صرفه جویی در هزینه کالای نهایی و کالای تولید شده و عرضه آن به مصرف کننده نهایی نقش اساسی دارد.

3- در دسترس بودن زمین: توجه به زمین برای توسعه کارخانه در آینده نکته مهمی در مکان یابی و انتخاب زمین کارخانه می باشد. 

4- مجاورت با کارخانه های مرتبط: معمولا کارخانه ها در انجام و تولید محصول مشترک یا مشابه به یکدیگر متصل هستند، ساخت کارخانه در زمین های صنعتی که محصولات مرتبط دارند، عملیات ساخت را تسهیل و بهره وری را افزایش می دهد.

 

طراحی کارخانه
طراحی داخل کارخانه

طراحی ساختمان و بنای کارخانه (سوله ها و ساختمان اداری)

برای طراحی ساختمان اداری کارخانه باید نکاتی را مد نظر قرارداد:

1- توجه به سختی کف سالن های تولید با توجه به وزن زیاد ماشن آلات سنگین
2- پی ریزی مناسب برای چیدمان دستگاه های تولیدی
3- توجه به گستردگی خطوط برق به تمامب نقاط کارخانه
4- کانال کشی تاسیسات در تمامی نقاط  و توجه به شبکه فاضلاب صنعتی

معمار و طراح کارخانه باید هنگام برنامه ریزی ساختمان و بنای کارخانه به ماهیت و نوع فعالیت آن توجه ویژه ایی داشته باشد و به موارد زیر توجه نماید:

1- نوع مصالح ساختمانی:
موارد بسیار زیادی وجود دارد که با کمک مصالح کیفیت ساختمان را تعیین می کند، مواردی مانند چوب، آهن، سیمان و …
2- پوشش سقف کارخانه و کف کارخانه:
توجه به ارتفاع قسمت های مختلف کارخانه و متناسب با استانداردها، یک کارخانه می تواند یک ساختمان بتنی در چند طبقه باشد که می تواند چندین طبقه برای کاربری هایی مانند انبار ها، سالنهای تولید و  قسمت های اداری باشد. همچنین کف کارخانه می تواند از مصالح مختلف از جمله سنگ، آرملات، بتن درجا، اپوکس و … ساخته شده باشد.

 

طراحی کارخانه
طراحی نمای کارخانه به سبک مدرن

نوشته های مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *